Timp de citire: 2 minute

Iată că a trecut deja o deja mai bine de o săptămână de când mă joc cu Huawei P40 Pro. L-am testat în jocuri, aplicații de benchmark și rețele de socializare. Toate astea combinate nu i-au cauzat probleme noului flagship de la compania chineză.

Publicitate

Dacă ieri spuneam că Huawei P40 Pro e un chinez iute ca gândul atunci când vine vorba de vitezele de internet, astăzi îmi permit să folosesc aceeași vorbă pentru viteza cu care acesta zboară prin aplicații.

Telefonul este propulsat de un procesor Kirin 990 5G, Octa-Core, procesor lansat în luna septembrie a anului trecut. Acesta are capabilități AI impresionante, ba chiar imbatabile. Noul procesor al companiei chineze aduce în mainstream fotografia UltraVision.

Kirin 990 5G

Pe lângă setup-ul excelent de camere de pe spate, acest Kirin are și el un rol mare în asta. El poate detecta și calcula profunzimea de câmp pentru poze portret, acesta reușind să delimiteze fundalul și detaliile, dând un efect bokeh asemănător cu cel al unui DSLR. Același suport îl avem și în modul video, unde Huawei P40 Pro poate produce capturi cu bokeh în spatele subiectului. Avem suport FaceAR, reglare a AWB (white balance) automat prin AI, ajutat de senzorul de filtrare a culorilor.

Avem la bord 8GB RAM și 128, 256 sau 512GB de stocare UFS3.0. Avem și memorie extensibilă până la 256GB cu cardurile Nano SD de la Huawei.

Spuneam de capabilitățile AI ale acestui telefon care sunt impresionate. Acesta poate elimina acum oameni din fundal și te poate scăpa și de reflexiile din imagini. Vom vorbi mai mult despre AI la capitolul software.

Benchmark-uri

Antutu

Huawei P40 Pro – Antutu

Geekbench 5

Huawei P40 Pro – Geekbench 5

AItutu

Huawei P40 Pro – AItutu

Concluzii

Huawei P40 Pro este un smartphone puternic, ce oferă o performanță AI imbatabilă. Avem un procesor Kirin 990 5G care își face treaba excelent, ajutat de 8GB RAM și 256GB stocare UFS3.0. Avem și un GPU Mali-G76 MP16 care duce jocurile fără lag sau alte probleme.

Având toate acestea în vedere, Huawei P40 Pro este un dispozitiv foarte puternic, în rând cu celelalte flagship-uri ale altor companii.