Timp de citire: 2 minute

Având ocazia să testez noul Huawei P40 Pro, am testat și calitatea sunetului, pe căști sau pe difuzor, cu muzică, jocuri, filme și apeluri.

Publicitate

Începem cu difuzorul pentru apeluri. De fapt, nu există unul. Ecranul vibrează, astfel reușind să emită sunetele din convorbiri. Este foarte ok pentru asta și se aude destul de tare. Experiența în timpul apelurilor, atât prin aplicații precum Messenger, Whatsapp, Duo etc, dar și atunci când am luat parte la o convorbire „standard” a fost în regulă.

Avem în partea de jos un singur speaker ce poate oferi un sunet puternic, cu bass ok și claritate foarte bună. În jocuri în schimb am observat că mai mereu reușesc să îl acopăr cu mâna. Se simte că nu are sunet stereo și acesta este un minus pentru acest device. În comparație, pe Mate 20 Pro un setup dual de difuzoare și se aude foarte bine în jocuri. Așa se aude difuzorul lui Huawei P40 Pro.

Din nefericire, noi nu avem încă niște unelte cu care să măsurăm puterea volumului, dar, cel puțin din experiența mea cu telefoanele, acesta are un sunet puternic și clar.

Cât despre microfoane, ele se aud foarte bine. Înregistrează sunetul foarte natural și nu se aude nimic ca și cum ar avea aplicat un efect. Are un noise cancelling foarte bun, care își face treaba mai mereu.

Sunetul pe căști este și el foarte bun. Avem parte de un înlocuitor pentru Dolby Atmos, Huawei Histen. Este foarte bun și își face bine treaba. Eu am testat niște căști pe mufă Type-C (OnePlus Type-C Bullets), care au funcționat perfect.

Huawei Histen

Concluzii

Pe Huawei P40 Pro avem un singur difuzor, dar care este puternic și nu va dezamăgi. Ceva probleme apar atunci când este ținut în landscape, dar diferă în funcție de poziția mâinii. Avem niște microfoane foarte bune, care înregistrează un sunet clar, curat, fără a avea un rezultat care sună de parcă a fost aplicat ceva efect peste.