Timp de citire: < 1 minut

Guvernul Statelor Unite a desemnat Xiaomi ca fiind o „companie militară chineză comunistă”, fiind pusă pe lista neagră, ceea ce înseamnă că investitorii și companiile americane vor fi stopate din a mai investi în Xiaomi.

Publicitate

Acest lucru nu înseamnă același lucru care a reușit să distrugă Huawei și market share-ul din întreaga lume, aceea fiind o interzicere mult mai complexă ca Huawei să nu mai poată lucra cu nici măcar o companie americană.

Avem, iată, și un răspuns oficial de la Xiaomi legat de acuzațiile aduse de Statele Unite:

Compania a respectat legea și a funcționat în conformitate cu legile și reglementările impuse ale jurisdicțiilor în care își desfășoară activitatea. Compania reiterează faptul că furnizează produse și servicii destinate uzului civil și comercial. compania confirmă că nu este deținută, controlată sau afiliată cu armata chineză și nu este o „companie militară chineză comunistă” definită în ndaa. Compania va întreprinde acțiuni adecvate pentru a proteja interesele proprii și ale acționarilor săi.

compania analizează potențialele consecințe ale acestui lucru pentru a dezvolta o mai bună înțelegere a impactului său asupra grupului.

compania va face alte anunțuri după cum este cazul.

Noi nu ne-am fi așteptat să nu se ajungă aici. Ramâne de văzut ce va face administrația Biden de acum înainte în legătură cu deciziile luate de administrația Trump pentru a interzice anumite companii din China.

Pentru a avea o competiție serioasă pe piața de telefoane din toată lumea, sperăm ca Statele Unite să ridice interdicțiile de până acum. Nu știm ce se va întâmpla de acum înainte, însă rămâne de văzut.