Timp de citire: 2 minute

Așteptarea a luat sfârșit, astfel că Xiaomi a anunțat astăzi oficial brățara pentru fitness Mi Band 5. Aceasta va fi vândută în primă fază doar pentru piața chineză urmând să fie disponibilă și o versiune globală cândva luna viitoare.

Publicitate

Multe dintre caracteristicile sale au fost deja leak-uite și pot fi văzute aici pe Techway, unde am acoperit toate noutățile cu care aceasta vine. Lansarea a confirmat îmbunătățiri cum ar fi ecranul AMOLED care acum a devenit mai mare decât generația anterioară, ajungând la 1.1-inch oferind wallpaper-uri animate cu personaje precum SpongeBob.

Una dintre modificările principale este introducerea unui încărcător magnetic care ne va permite în sfârșit să încărcăm brățara fără a mai fi nevoiți să îndepărtăm ceasul din cauciuc. Autonomia ar trebui să fie de 14 zile conform Xiaomi. NFC-ul care permite plățile direct din brățară nu a fost confirmat oficial de către companie pentru Europa, astfel că rămâne de văzut dacă îl vom avea.

O altă noutate este abilitatea de a face fotografii cu telefonul prin remote control. Pentru femei ceasul aduce și o funcție pentru monitorizarea menstruației. În ceea ce privește monitorizarea exercițiilor fizice, sunt prezente 11 moduri dintre care 5 fiind noi: sărituri cu coarda, yoga, bicicletă eliptică, ciclism interior și vâslit.

Senzorii față de Mi Band 4 sunt neschimbați astfel că primim accelerometru, senzor de proximitate, barometru, giroscop, și un senzor PPG care va fi disponibil doar pe versiunea cu NFC. Senzorul de puls a fost îmbunătățit și de acum poate să ne notifice când detectează anomalii. Smartband-ul rămâne în continuare rezistent la apă putând fi scufundat până la 50 de metri sub apă.

Preț și disponibilitate

Mi Band 5 este disponibil în China pentru 27$ pentru versiunea fără NFC iar cea cu NFC costă 32$. Informații despre prețuri și prezența NFC-ului pentru versiunea globală vom afla luna viitoare.