Timp de citire: < 1 minut

Relațiile dintre Xiaomi și US au fost tulburate de vestea că administrația Trump a impus o restricție împotriva companiei, acuzând-o că este o „companie comunistă militară chineză” care oprește companiile Americane din a mai investi capital în Xiaomi.

Publicitate

Mai exact, dacă situația nu se va îmbunătăți, investitorii instituționali americani vor fi forțați să își retragă fondurile depuse pentru companie până în Noiembrie. Unii dintre aceștia sunt chiar Qualcomm Inc., BlackRock INC., Vanguard Group Inc. sau State Street Corp.

Xiaomi a trimis o cerere de judecată împotriva Statelor Unite, încercând astfel să înlăture restricțiile impuse, compania numind punerea sa pe lista neagră ca fiind „neconstituțională”:

Xiaomi faces imminent, severe, and irreparable harm if the Designation remains in place and the restrictions take effect…

Huawei a fost trecută și ea pe aceeași listă, urmată fiind de producătorii chinezi de chip-uri de la Semiconductor Manufacturing International Co (SMIC). De asemenea, DJI a ajuns și ea pe lista neagră a Statelor Unite.

Suntem curioși să vedem cum vor decurge lucrurile de acum înainte, dată fiind instalarea completă a noii administrații Biden. Există posibilitatea să vedem o rezolvare a conflictului, însă nu este nimic cert, date fiind tensiunile economice și politice dintre US și China.