Timp de citire: < 1 minut

Xiaomi s-a dovedit deja destul de competentă când a prezentat pentru prima dată acum mai bine de un an cea mai rapidă încărcare de până acum: Super Charge Turbo. Aceasta din păcate nu părea să nu fie pregătită pentru bateriile din ziua de azi deoarece ele se degradau rapid.

Publicitate

Totuși, se pare că Xiaomi nu a renunțat la idee și acum un încărcător cu putere de 120W apare certificat de autoritățile chineze 3C, ceea ce indică posibilitatea ca Xiaomi să o prezinte foarte curând. Poate chiar să o implementeze pe Xiaomi Mi 10S /Pro sau un alt concept de genul Mi Mix Alpha.

Cu toate acestea, trebuie să ne întrebăm cum va afecta o asemenea încărcare rapidă bateria. Încărcătoarele rapide, de obicei, degradează durata de viață a bateriei mai rapid decât încărcătoarele mai lente, cel puțin într-o anumită măsuri.

Ce-i drept, metodele de încărcare au evoluat destul de mult. Unele companii precum OPPO venind cu diferite soluții precum integrarea a 2 baterii într-un telefon ajungând la o încărcare la 65W. Așa că rămâne de văzut cum va reuși Xiaomi să livreze o asemena putere.