Timp de citire: < 1 minut

În caz că nu ați ajuns să folosiți vreodată, Siri este asistentul vocal prezent pe diferite dispozitive Apple. Este, cu alte cuvinte, un competitor destul de serios, când vine vorba de funcționalități, pentru Google Assistant și Alexa.

Publicitate

Până acum asistentul vocal Siri suportă, conform globalme.net, 21 de limbi.

Conform unei distribuiri recente făcută de un membru al grupului Mobilissimo, Gabriel Bobon, cu postarea originală aparținând unui membru al grupului Apple România, Laurentiu Marian Baluta, se pare că Siri ar urma să vină și în limba română, asta începând cu iOS 14.

Laurențiu Marian Baluta în grupul Apple România

Din câte observăm, cu ajutorul aplicației Filza, aplicația Siri are niște comenzi și mesaje de eroare în limba română. Vedem cum Siri poate să te avertizeze când nu poate face legătura cu rețeaua de internet și alte câteva mesaje pe care aceasta le-ar putea spune.

Nu este sigur dacă Apple ar face această mutare. Am putea vedea ceva asemănător cu lansarea Apple Pay, dar nu se știe exact.

Cert este că, dacă Apple va face această mișcare și va aduce Siri în limba română, atunci Google va trebui să grăbească puțin procesul și să facă la fel. Din păcate, țara noastră a fost lăsată pe margine și când a venit vorba de Google Pay.

Vom reveni cu noi articole în cazul în care vom descoperi informații noi.

Voi ce părere aveți? Siri vine sau nu în limba română?