Timp de citire: 2 minute

Cu toții știm sau cel puțin am auzit de Minecraft. Acest joc este unul cu un gameplay mai diferit, cu o grafică care nu este la nivelul celor mai noi titluri, dar care se bucură de o popularitate foarte mare în rândul gamerilor.

Publicitate

Așa cum am precizat, grafica acestui joc nu este nici pe departe la nivelul noilor jocuri ce au fost lansate sau care vor fi lansate. Nvidia vine cu o soluție implementată deja pe multe jocuri, soluție ce a luat naștere odată cu seria RTX de plăci video de la acest producător. RTX – RAY-TRACING este o funcție prin care graficile jocului sunt aduse la un cu totul al nivel, cu ajutorul AI-ului și shading-ului programabil. Despre acesta puteți citi mai multe aici.

De acum tehnologia RTX este pregătită să ofere o nouă experiență grafică jucătorilor de Minecraft, acesta debutând în varianta beta pentru Windows 10.

Este de reținut că tehnologia este utilizabilă doar cu plăci RTX, modelele fiind RTX 2060, RTX 2070, RTX 2080, RTX 2060 SUPER, RTX 2070 SUPER, RTX 2080 SUPER și RTX 2080Ti.

Ceea ce RTX poate face este magic, dar voi lăsa imaginile să vorbească de la sine, fără a mai adăuga alte comentarii:

RTX pe Minecraft
sursa: Nvidia
RTX pe Minecraft
sursa: Nvidia
RTX pe Minecraft
sursa: Nvidia

Dacă aveți posibilitatea de a testa această funcție cu o placă RTX, nu uitați să ne împărtășiți experiența cu noi în secțiunea de comentarii de mai jos.