Timp de citire: 3 minute

Atunci când folosești un smartphone, cel mai des lucru cu care interacționezi este software-ul. Dat fiind acest fapt, sistemul de operare trebuie să ofere o experiență plăcută de utilizare în viața de zi cu zi. Un software neoptimizat va deveni un calvar pentru utilizatori.

Publicitate

Când vine vorba de telefoanele Samsung, aici avem interfața OneUI, aplicată peste Android 10. Aceasta este plină de opțiuni și setări, toate pentru îmbunătățirea experienței de utilizare. Avem o multitudine de teme pentru launcher sau Always On Display, fonturi și multe imagini de fundal, toate în aplicația dedicată.

Avem aici și ceva aplicații preinstalate, pe care vreau să vi le prezint mai jos.

  • Galaxy Store

Galaxy Store este o oarecare alternativă la Play Store. De aici vă puteți descărca aplicații, să le faceți update, să descărcați teme pentru launcher sau Always On Display și, nu în ultimul rând, să vă țineți aplicațiile de sistem actualizate.


  • Game Launcher
    Game Launcher este, în adevăratul sens al cuvântului, un soi de Gaming Mode. Acesta ține cont de orele petrecute în jocuri, de ultima dată la care a fost jucat un anumit titlu, dar recomandă și alte jocuri noi. Pe lângă asta, aici avem și o integrare cu Discord, asemănătoare cu cea de pe PC. Acest mod îmbunătățește performanțele dispozitivului atunci când vă aventurați pe PUBG, Fortnite sau alte jocuri.
  • Samsung Health

Samsung Health este deja o aplicație cunoscută și, după cum îi spune și numele, aceasta ține cont de numărul de pași, dar se poate conecta și la diverse ceasuri inteligente sau brățări fitness.

Așa cum am spus, OneUI este o interfață bogată în opțiuni de customizare. Dacă aș trece să le arăt pe toate, mi-ar lua foarte mult timp. Putem customiza aproape orice, iar opțiunile se pot extinde cu ajutorul unui launcher 3rd party. Spre deosebire de EMUI, OneUI nu prezintă probleme de incompatibilitate cu acestea.

Cum aș fi putut să uit de Bixby? Ea este alternativa celor de la Samsung pentru Google Assistant sau Siri. A fost lansată în 2017 pe seria Galaxy S8, iar astăzi, după mai bine de 3 ani, Bixby este mai inteligentă.

Concluzii

Experiența de utilizare cu OneUI a fost una premium și plăcută. Mie mi-a plăcut extrem de mult, iar ea își găsește fără probleme locul în top 5-ul meu. Avem aici o grămadă de opțiuni de customizare și, pe lângă asta, o optimizare foarte bună, mulându-se perfect pe hardware. Din păcate, problema telefoanelor Samsung rămâne când vine vorba de update-uri. Acestea nu sunt foarte lente, dar nici cele mai rapide. Da, am primit foarte rapid update-urile de securitate, dar nu la asta mă refer. Vreau să atrag atenția asupra update-urilor de Android. Acolo Samsung mai are de lucrat.