Testăm telefonul OPPO Reno3 Pro 5G în cadrul programului Orange Smartphone Tester.
OPPO Reno3 Pro 5G bifează difuzoarele stereo care au devenit obligatorii în acest segment de preț. Acestea sunt compuse din difuzorul de jos și cel din earpiece. Sunetul lor a fost puternic, bogat, dar și cu ceva distorsionări la volum maxim, așa că vă recomand să le țineți pe la 80-90%.
Prezența tehnologiei Dolby Atmos este foarte bună, aducând un plus sunetului. Ce mi s-a părut ciudat este faptul că acesta este pornit mereu și doar atunci când conectăm o pereche de căști putem să umblăm prin setări.
Avem un mod inteligent care adaptează automat sunetul în funcție de ce asculți și 3 preset-uri: Teatru, Joc și muzică. Egalizatorul se poate accesa doar atunci când selectăm modul pentru muzică iar acesta ne aduce 10 slide-uri și 4 moduri de ajustare dinamică a sunetului în funcție de stilul de ton preferat de utilizator.
Sunetul în căștile bluetooth Oneplus Bullets Wireless Z s-a auzit foarte bine iar latența a fost aproape inexistentă. Din nefericire căștile din cutia telefonului nu m-au impresionat.
Conectivitate
OPPO Reno3 Pro 5G după cum se poate vedea încă din denumire suportă tehnologia 5G vrând să o aducă și celor care nu-și permit să-și cumpere flagship-uri de 1000€. În rest, telefonul vine cu Wi-Fi ac dual-band, Bluetooth 5.1, GPS, NFC și port USB-C 3.1. Ce ne-ar lipsi este Radio FM și Wi-Fi-ul ax, însă cum cel din urmă este rezervat pentru flagship-uri, conectivitatea acestui device rămâne foarte bună pentru 2020.
Rezultatele au fost bune pe Wi-Fi ținând cont că dețin un abonament de 100mb. Pe 4G+ vitezele de download au fost de flagship, însă pe upload mă așteptam să obțin mai mult.
În apeluri earpiece-ul a fost puternic și clar, neavând probleme să aud pe cineva chiar și în trafic. Persoanele cu care am vorbit m-au putut auzi foarte bine de la celălalt capăt.