Timp de citire: 5 minute

La sfârșitul lunii aprilie am primit un televizor din partea Allview pentru a-l testa. Este vorba despre Allview 40ePlay6100-F. M-am bucurat când, citind despre el, am aflat că este un TV asamblat în România. Și nu este unul rău deloc! Ba din contră, mi se pare un TV excelent pentru banii pe care îi plătește clientul. De ce mi-a plăcut și ce m-a impresionat la el? Aflați toate acestea în rândurile următoare.

Publicitate

Unboxing

TV-ul vine într-o cutie neagră, cu logo-ul Allview și imaginea de prezentare a produsului. Avem și logo-ul Android TV, ceea ce sugerează prezența acestuia ca sistem de operare al Smart TV-ului. Avem și alte logo-uri, precum Google Assistant, Dolby și Chromecast, ultimul dintre ele fiind integrat în TV. Se poate conecta cu ușurință cu Google Home.

Prima dată când îl porniți veți fi întâmpinați de un ecran mare, cu margini subțiri și culori foarte bune. Avem o bară de plastic cu logo-ul Allview și două picioare rezistente ce țin televizorul.

Am pornit imediat unul dintre serialele mele favorite și am rămas plăcut surprins de ceea ce TV-ul acesta a reușit să redea. Eu am un Samsung și, în comparație cu acela, culorile de pe Allview sunt foarte asemănătoare.

Design și construcție

Când vine vorba de design, Allview 40ePlay6100-F este realizat astfel încât să arate bine oriunde. Marginile subțiri și ecranul de 40″ îl fac foarte arătos. Avem și bara aceea de plastic cu logo-ul Allview, destul de elegantă din punctul meu de vedere.

Cât despre construcție, TV-ul este bine asamblat și foarte rigid. Picioarele acestuia sunt solide și țin TV-ul foarte bine. Nu ne putem plânge de calitatea acestuia, fiind foarte bună pentru prețul său

Display

Display-ul este unul de 40″ (101 cm) cu rezoluție FullHD, cu un panou LED și aspect 16:9. Acesta are o luminozitate bună, unghiuri largi de vizualizare (178°) și niște culori foarte bune. Impresionante sunt și marginile foarte subțiri, ceea ce devine un trend. Este plăcut să ai parte de o experiență de vizionare fără întreruperi bruște (margini mari).

Adevărul e că acest TV a fost un amic tare bun pe perioada izolării. Mult Netflix și Cartoon Network pe el. Am avut parte de o experiență tare plăcută și de niște culori grozave. Avem un contrast bun (5000:1).

Zecile de minute petrecute uitându-mă la Rick and Morty, Bojack Horseman, Dark și multe alte titluri au fost minunate. M-am bucurat de ceea ce acest TV are de oferit. Cu siguranță nu va dezamăgi pe nimeni la capitolul display.

Orice film văzut pe Allview 40ePlay6100-F este o adevărată plăcere, acest TV având un display tare bun pentru banii săi și un sunet pe măsură.

Sunet

Partea audio poate influența puternic experiența de vizionare a unui film. Pe TV-ul Allview 40ePlay6100-F avem un sistem cu două boxe de 8W și Dolby Audio. Se aude foarte bine, deși bass-ul nu este mereu extraordinar. Cu toate acestea, având în vedere și prețul, calitatea audio este foarte bună și cu siguranță va mulțumi cumpărătorii.

Mai jos am făcut și un test audio pe Spotify. TV-ul redă foarte bine melodia (REZZ – Someone Else) și îmi place sistemul de boxe pe care Allview l-a integrat într-un televizor la acest preț.

Software & performanță

Când vine vorba de software, aici nu avem prea multe de zis. Este Android TV cu Android 9.0 Pie. Funcționalitatea acestui dispozitiv este asigurată de un procesor Cortex A53 Quad Core și 1GB RAM. Poate că ar putea părea puțin, dar nu este. Se mișcă mai bine decât Samsung-ul din dormitorul surorii mele, TV care a costat 1500 de lei. Unde mai punem că, dacă aveți un joystick, puteți juca și jocuri pe el? Este un TV, iar pentru prețul său își face treaba de minune.

Cum ziceam, pe Allview 40ePlay6100-F avem Android TV, ceea ce înseamnă că aici avem aplicații Google și opțiuni de costumizare. Puteți instala și launchere custom pentru acest TV, în caz că nu vă încântă cel stock.

Avem și Google Play Store, loc de unde puteți descărca aplicații și jocuri. Avem o varietate destul de mare și cu siguranță mulțumitoare. De asemenea, TV-ul are o capacitate de stocare de 8GB, deci ar trebui să fie suficient pentru câteva aplicații și jocuri.

Conectivitate

Când vine vorba de conectivitate, TV-ul Allview 40ePlay6100-F are multe porturi la dispoziție.

Avem parte de două porturi HDMI, un port Ethernet, două porturi USB, o intrare AV, o ieșire audio digitală, o intrare DVB T/T2/C și una DVB S/S2.

Pe lângă aceste porturi mai avem și un slot CI+.

Avem parte de WiFi 802.11 b/g/n și Bluetooth 4.0.

Având toate acestea menționate, putem spune că TV-ul Allview 40ePlay6100-F oferă o multitudine de porturi. Asta înseamnă că utilizatorul final nu trebuie să își facă griji că va lipsi ceva. Avem și WiFi, dar și Bluetooth 4.0. Pentru prețul său, acest Smart TV are o conectivitate bine pusă la punct.

Telecomandă

Telecomanda acestui TV este foarte elegantă. Are un design plăcut și tare atrăgător. Avem 4 butoane dedicate pentru Netflix, YouTube, Google Play și Prime Video.

Este destul de mare, dar comodă. Avem și Bluetooth integrat, ceea ce ne oferă acces spre Google Assistant. Este o telecomandă tare simpatică și se potrivește de minune cu orice loc din casă.

Este o telecomandă tare simpatică și se potrivește de minune cu orice loc din casă.

Preț

 

Când vine vorba despre preț, acesta este unul foarte bun. Acest TV se găsește în oferta următorilor distribuitori din România:

Da, acest TV se găsește pe plan local la un preț de aproximativ 1100 de lei.

Concluzii

Din punctul meu de vedere, Allview 40ePlay6100-F este un TV excelent la prețul său. Avem parte de un display frumos, fără margini, un sunet ok, un design plăcut și o construcție solidă. Vine cu un procesor Quad Core și 1 GB RAM + 8GB stocare. Avem Android TV, ceea ce înseamnă că vom avea parte de o experiență fluidă și update-uri. Eu recomand acest TV celor ce nu doresc să cheltuiască o avere. Allview are niște TV-uri tare bune și cred că merită o șansă!