Timp de citire: 4 minute

În urmă cu aproximativ o săptămână, monitorul Philips 272E1GAJ a ajuns la mine pentru a începe o scurtă perioadă de testare. Zis și făcut.

Publicitate

Fiind un monitor de gaming, mi-am petrecut timpul jucându-mă fără oprire. Parcă s-au aliniat astrele fix în ultima săptămână de vacanță. Ce mod mai bun de a-ți petrece timpul liber decât un meci de Counter cu băieții?

Deși obișnuiesc să structurez recenziile, de data asta am ales să fac lucrurile puțin altfel.

Design minimalist

Philips 272E1GAJ arată foarte bine. Trebuie să recunosc că design-ul minimalist al acestuia nu prea se potrivește cu ideea de produs de „gaming”, mai ales dacă ne uităm la alte astfel de accesorii/gadget-uri. Dar eu sunt un tip care preferă simplitatea.

Pentru că într-un joc nu e necesar ca monitorul să îți distragă atenția de la acțiune, design-ul simplu al acestui monitor e ce trebuie. Se potrivește bine pe cam orice birou, iar piciorul din metal îl ține stabil. Mi-ar fi plăcut să poată fi ajustată înălțimea, dar nu e cazul aici.  Totuși, poate fi înclinat de la -5 (față) până la 20 (spate) de grade.

Sesiuni de gaming la un alt nivel

Cât despre calitatea imaginii, pot spune că este una foarte bună, mai ales dacă luăm în considerare prețul acestui monitor. Avem aici un panou VA de 27 de inch cu tratament antireflex și aspect 16:9. Rezoluția acestuia se ridică la 1920×1080 de pixeli. Timpul de răspuns de 1ms, în combinație cu rata de refresh de 144Hz, fac ca experiența în jocuri să fie excelentă.

Nici unghiurile de vizualizare nu sunt rele. De fapt, greșesc. Ele sunt excelente, fiind posibilă urmărirea de conținut până la 178 de grade. Monitorul vine și cu diverse moduri de reglare a imaginii. Printre acestea se regăsesc profilul de culoare sRGB, stabilizator de imagine, mod LowBlue (are rolul de a proteja ochii) sau EasyRead (care ajută utilizatorii atunci când citesc).

Desigur că există aici posibilitatea de a personaliza culorile în funcție de preferințe. Putem face culorile mai reci sau mai calde sau mai mult sau mai puțin contrastante. Toate acestea pot fi schimbate din meniul monitorului.

Acest meniu trebuie accesat utilizând butoanele din partea dreaptă, jos. Ele sunt ascunse sub monitor, însă deasupra există inscripții cu privire la funcția fiecărui buton.

Cum îl conectăm?

Ei bine, totul e ușor. Philips 272E1GAJ vine cu 1 port de tip DisplayPort și cu un port HDMI, făcând astfel conectarea la un dispozitiv ușoară. Tehnologia de sincronizare adaptivă își face simțită prezența, astfel că nu există o latență deloc mare atunci când ne jucăm.

Pe lângă toate acestea, monitorul vine și cu un set de, ei bine, boxe. Sunt două la număr, iar fiecare poate reproduce un sunet cu o putere de până la 3W. Acestea se aud destul de ok, dar bass-ul lipsește cu siguranță. Cu siguranță nu e ceva ce ar putea să țină locul unui sistem adevărat, dar e decent.

Monitorul Philips 272E1GAJ este compatibil cu multe sisteme de operare. Printre acestea avem Mac OS și Windows 10/8.1/8/7.

Înainte de a încheia, aș vrea să discut puțin și despre ceea ce conține pachetul. Philips 272E1GAJ este primul lucru pe care îl găsim în pachet. Cântărește 4kg și e primul pe care-l scoatem din cutie. Tot în ambalaj mai găsim și un cablu DisplayPort, un cablu HDMI și cablul de alimentare.

În concluzie, monitorul Philips 272E1GAJ este un device de gaming foarte bun, mai ales la prețul său. Design-ul minimalist îl face să se potrivească cu orice cameră, în timp ce display-ul de calitate, cu refresh rate ridicat și timp de răspuns scurt, îl face excelent pentru sesiunile de gaming. Mie mi-a făcut ultimele seri de vacanță mai distractive.

Unde îl puteți găsi?

 

Monitorul Philips 272E1GAJ poate fi găsit la următoarele magazine online:

  • evoMAG – 1100 de lei