Philips
Timp de citire: 4 minute

Te gândești de ceva timp să îți cumperi un monitor nou? Vrei să treci la o diagonală mai mare și ca viitorul companion să fie nu doar un simplu monitor office, ci și unul de gaming? Atunci ai nimerit la fix. În ultimele zile am testat un model care ți-ar putea surâde, unul accesibil de la Philips. Se numește Philips 272E1GAEZ/00 și pune la bătaie dotări interesante pe partea de gaming și o diagonală numai bună pentru multitasking. Detalii și impresii în rândurile de mai jos.

Publicitate

Ce ai în cutie?

Ești curios desigur să descoperi și ce are în cutie acest laptop și cât de ușoară este instalarea sa. În pachet ai monitorul protejat cum trebuie de două plăci de polistiren care îți vor face zăpăda prin cameră. Alături de manual de utilizare, cablu DisplayPort, cablu de alimentare și standul metalic. Este unul cu greutate și robust care va susține fără probleme greutatea părții de monitor.

Standul are un șurub integrat pe care doar îl rotești cu mâna. Asta fără nevoia unei șurubelnițe, pentru a-l monta pe brațul deja integrat în partea monitor. Mai apoi conectezi cablul de alimentare și alegi ce port să folosești (DisplayPort sau HDMI) și gata ai terminat.

Cum arată monitorul Philips?

E 2022 deci ai vrea să ai pe birou un monitor arătos cu muchii înguste și care să se piardă în decorul tech de gaming. Philips 272E1GAEZ/00 primește bile albe la acest capitol. Are margini înguste pe 3 laturi și un aspect minimalist care se va potrivi oricărui birou, fie el și de office care noaptea devine unul de gaming. Are butoane fizice în lateral dreapta jos pentru a controla diferite opțiuni.

Ecran

În cazul în care nu ți-ai dat seama deja, acel “27” din denumirea produsului vine de la diagonala pe care o are Philips 272E1GAEZ/00, adică 27 de inch sau 68.6 cm dacă preferi această unitate de măsură. Este un panou cu tehnologie LCD VA ce pune la bătaie un tip de iluminare de fundal W-LED. După cum observi și din poze, ecranul are un strat antireflex, ceea ce înseamnă că soarele nu te va “lovi” în timpul sesiunilor de gaming cu ale sale raze supărătoare. Stratul cu pricina are opacitate de 25%, iar ecranul afișează imagini în format 16:9, la rezoluție 1920 x 1080 pixeli.

Philips 272E1GAEZ/00

Gamerii ca tine vor fi încântați de rata de refresh de 144Hz pentru imagini super rapide afișate pe diagonala de 27 inch. Timpul de răspuns nominal este de 1ms și se oferă o luminozitate de 350 cd/m2. Ce mai trebuie să știi este că monitorul are unghi de vizionare de 178 grade, plus contrast 3000:1. Aduce tehnologia AMD FreeSync Premium cât și modl LowBlue pentru emisii reduse de lumină albastră. Există și un mod SmartImage pentru gaming, care se accesează printr-un buton fizic, primul de la stânga la dreapta.

Philips 272E1GAEZ/00

Acesta îți permite să treci prin opțiunile FPS, Racing, RTS, Gamer 1, Gamer 2, LowBlue Mode, EasyRead sau Off. În continuare ai butonul sursă (HDMI sau DisplayPort), butonul de volum. Apare și un buton dedicat pentru setări avansate unde controlezi după bunul plac orice vrei la nivel de imagine. Ultimul buton este cel power, însoțit de un LED de notificare.

Multimedia

În materie de conectivitate, monitorul Philips 2723E1GAEZ/00 se prezintă la posturi cu 1x DisplayPort, 1x HDMI (digital, HDCP) și cu o ieșire audio. Apare și portul pentru cablul de alimentare și cam atât primești aici, fără porturi USB sau altele precum ai mai văzut la alte monitoare.

Aș zice că este strictul necesar și nici nu ai nevoie de mai mult. În materie de multimedia, acest monitor se livrează și cu difuzoare stereo, 2 la număr. Fiecare livrând o putere de 3W. Sunt numai bune pentru a privi un clip pe YouTube, pentru a te înțelege cu interlocutorul într-un apel video. Pentru gaming recomand o pereche dedicată de căști care să te pună în mijlocul acțiunii.

Impresii

Așa cum spuneam și în introducere, Philips 272E1GAEZ/00 este un monitor de buget și după ce l-am testat consider că livrează pe măsura promisiunilor. Este un monitor de gaming sub acoperire aș putea spune, asta pentru că design-ul este mai mult office și nu îi dă de gol capabilitățile de gaming.

Philips 272E1GAEZ/00

Este un plus pentru cei care lucrează de acasă și ziua folosesc monitorul la redactarea de articole sau diverse acțiuni, iar seara se recompensează cu o sesiune de gaming în jocul preferat. Îmi plac muchiile înguste, rata de refresh de 144Hz, tehnologiile aduse aici și nu cred că îi pot reproșa ceva pentru suma de aproximativ 1000 de lei la care se vinde, mai ales ținând cont de diagonala livrată.

Preț și disponibilitate Philips 272E1GAEZ/00

În acest moment monitorul Philips 272E1GAEZ/00 poate fi achiziționat din România pentru puțin peste 1000 de lei, ceea ce mi se pare super bine și sunt curios ce alte modele rivale ai avea pe listă pentru acest buget. Aștept în comentarii sugestii!