Timp de citire: < 1 minut

Tesla a anunțat de curând faptul că va exista o versiune mai performantă a actualului Model S și a dezvăluit câteva detalii despre acesta. Această versiune poartă numele de Model S Plaid și va oferi un design asemănător cu cea standard, dar vom vedea îmbunătățiri considerabile pe partea de performanță și autonomie.

Publicitate

Viitorul Model S Plaid va veni cu un Tri Motor AWD, care va oferi 3 motoare electrice și un sistem de tracțiune integrală. Conform unor surse, puterea generată de acest motor va ajunge pâna la 1100CP.

Tesla mai menționează și faptul că accelerarea de la 0-96km/h se va face în mai puțin de 2 secunde, iar viteza maximă pe care o va atinge mașina va fi de 320km/h.

 

Nu există detalii despre capacitatea bateriei, dar Tesla oferă anunță o autonomie de maxim 832km, calculată după standardul american EPA.

Tesla Model S Plaid ar trebui să fie disponibil începând cu finalul anului 2020, însă lansarea comercială va avea loc, conform producătorului, la începutul anului 2021. Prețul de pornire anunțat pentru piața din SUA este de $140.000.