Timp de citire: 7 minute

Samsung Galaxy Tab S7+ a ajuns la mine în urmă cu aproape o lună, iar în tot acest timp am utilizat tableta așa cum nu am mai testat un alt telefon: făcând de toate cu ea. De la luat notițe la școală, până la redactarea articolelor în deplasare. Și a funcționat.

Publicitate

Astăzi vreau să vă împărtășesc toată experiența avută cu tableta Samsung Galaxy Tab S7+. Spoiler alert: Mi-a plăcut atât de mult tableta Samsung în cât am ales să îmi achiziționez și eu una. Nu un Tab S7+, ci un Tab S6 (buget de licean).

Samsung Galaxy Tab S6-ul personal

Atât de impresionat am fost de funcțiile oferite aici.

Cuprins

 1. Unboxing
 2. Construcție & design
 3. Display
 4. Performanță & conectivitate
 5. Audio
 6. Baterie & încărcare
 7. Software
 8. Cameră
 9. Concluzii
 10. Preț & disponibilitate

Unboxing

Samsung Galaxy Tab S7+ 5G vine într-o cutie mare, dreptunghiulară. În interior găsim tableta, S-Pen-ul, încărcătorul de 15W, cablul de alimentare și maculatură.

Experiența de unboxing este una foarte bună, însă un lucru vreau să precizez. Spre deosebire de generațiile anterioare, de data asta nu mai primim vârfuri de schimb pentru S-Pen. În rest, aici primi toate accesoriile de care avem nevoie pentru a utiliza tableta fără griji.

Construcție & design

Tableta Samsung Galaxy Tab S7+ 5G este construită din aluminiu și sticlă, astfel că aici nu vor exista probleme de durabilitate (atât timp cât nu încercați să o transformați în telefon pliabil).

Design-ul acestei tablete este simplu, având aici un spate aproape gol, pe care se află doar logo-ul Samsung și locul de încărcare pentru S-Pen, imediat sub camere. În rest, este curat.

Marginile sunt și ele realizate din aluminiu și sunt drepte, așa cum sunt la noile telefoane iPhone 12. Este foarte comodă la utilizare și îmi place faptul că greutatea de 575g este bine distribuită. De asemenea, cu o grosime de 5.7mm este mai subțire decât un caiet obișnuit.

Consider că această tabletă este una excelentă din punct de vedere al dimensiunilor și al design-ului. Tab S7+ 5G este cea mai mare tabletă cu Android ever, ceea ce este impresionant.

Display

Am ajuns și la capitolul display. Aici discutăm despre un ecran cu o diagonală de 12.4 inch cu un raport ecran/corp de 84.6% și o rezoluție de 1752 x 2800 de pixeli.

Pe Tab S7+ discutăm despre un panou Super AMOLED foarte bun, cu o rată de refresh de 120Hz și cu un aspect ratio de 16:10, perfect pentru productivitate.

Display-ul este excelent, iar experiența de vizionare este una foarte bună. Discutăm aici despre un AMOLED Samsung, lucru ce ne garantează o experiență fenomenală. Diagonala de 12.4″ oferă și luxul de a fi afișat mai mult conținut pe ecran, ceva ce nicio altă tabletă cu Android din ultimii ani nu a prea avut.

Performanță & conectivitate

Samsung Galaxy Tab S7+ este și cea mai puternică tabletă cu Android. Discutăm aici despre un procesor Qualcomm Snapdragon 865+ fabricat pe o arhitectură de 7nm+, ceea ce asigură o eficiență crescută față de generațiile anterioare.

Acest procesor este ajutat de 6GB RAM și 128GB de stocare, însă produsul este disponibil și în variante cu 8GB RAM și 256/512GB de stocare UFS 3.0. De asemenea, avem aici și suport pentru card microSD, ceea ce înseamnă că putem extinde capacitatea de stocare a tabletei.

E clar că aici discutăm despre performanță de top și că Tab S7+ taie și sfâșie orice aplicație pe care doriți să o rulați pe ea. Nu există aplicație care să nu ruleze foarte bine, totul datorită procesorului puternic Qualcomm.

Cât despre conectivitate, tableta vine aici cu Wi-Fi 6 dual-band, Bluetooth 5.0, GPS și un port USB Type-C 3.2. Aici nu există suport pentru NFC sau radio, lucru ce era de așteptat.

Audio

La capitolul audio nu am ce să reproșez acestei tabletă. Experiența oferită de cele 4 difuzoare Tuned by AKG ale tabletei este pur și simplu extraordinară. Avem aici cele mai bune difuzoare de pe o tabletă, indiferent că discutăm despre cele cu Android sau despre cele cu iPadOS.

Volumul este foarte puternic, claritatea e superbă, iar bass-ul este chiar ok pentru această „boxă portabilă” cu o grosime de doar 5.7mm. De asemenea, Samsung Galaxy Tab S7+ vine cu microfoane foarte bune, care reușesc să înregistreze vocea fără distorsiuni.

Ca să concluzionăm, Tab S7+ are cele mai bune difuzoare din industrie. La microfoane nu iese în evidență, dar vă asigur că nu vor dezamăgi.

Baterie & încărcare

Samsung Galaxy Tab S7+ aduce o baterie Li-Polymer de 10090 mAh ce va ține lejer până la 2 zile de utilizare. Eu am folosit-o la școală pentru luat notițe (iar la două ore am făcut screen sharing pentru o colegă ce stătea acasă), iar când am ajuns acasă, după 6 ore de utilizare continuă, mai aveam 40% baterie. A fost suficient pentru a-mi face temele și pentru a reuși să vizionez un episod din serialul meu preferat.

Cât despre încarcare, aici avem inclus un alimentator de 15W. Și da, încarcă greu tableta. Peste 3 ore pentru o încărcare completă de la 0 la 100%. Totuși, Samsung nu au făcut economie și au inclus posibilitatea de a încărca tableta la 45W, însă va trebui să cumpărați un alimentator separat.

Software 

Samsung Galaxy Tab S7+ 5G rulează cu Android 11 și OneUI 3.1, interfața proprietară a coreenilor. Ei bine, aceasta vine cu o mulțime de feature-uri utile, acestea făcând expriența de utilizare una mai bună ca niciodată.

Samsung Dex

Samsung Dex este funcția care îți poate transforma interfața tabletei într-una similară cu cea de pe desktop. Aplicațiile se deschis sub formă de ferestre, iar cu un mouse și cu o tastatură puteți fi mai productivi.

Pe Samsung Dex posibilitățile sunt nelimitate: de la editare foto sau de documente până la surfing pe internet. Totul rulează smooth și mi se pare foarte fain faptul că tableta poate fi transformată într-un fel de laptop în câteva secunde.

Samsung Notes

Samsung Notes a fost aplicația cu care mi-am luat toate notițele pentru școală. Și experiența a fost una excelentă. Există o gamă largă de pixuri și creioane ce pot fi personalizate și adăugate într-o listă de instrumente de scris favorite.

Aici sunt disponibile foarte multe page template-uri prestabilite la care se pot adăuga și altele personalizate de dumneavoastră. Fișierele (notițele) pot fi scrise fie de la tastatură, fie cu S-Pen-ul, iar la final pot fi partajate sub formă de documente sau imagini.

Galaxy Picks

Am ales să denumesc această categorie „Galaxy Picks” pentru că Samsung a făcut ceva incredibil pentru tabletele cu Android. Mă refer aici la colaborarea dintre coreeni și dezvoltatorii de aplicații pentru optimizarea mai bună a instrumentelor de lucru.

Astfel cei de la Samsung au reușit să ofere clienților săi o experiență excelentă pe tabletele sale, lucru care-i oferă un mare avantaj față de competiția de pe piața de tablete Android.

Air Gestures pentru S-Pen

Air Gestures reprezintă o gamă de gesturi pe care le puteți realiza cu pixul dumneavoastră pentru a naviga prin interfață sau pentru a activa anumite funcții.

Ele funcționeaza destul de bine și sunt exact aceleași de pe telefoanele Samsung Galaxy Note, lucru care mă încântă.

Cameră

Samsung Galaxy Tab S7+ vine cu un setup format dintr-o cameră wide de 13MP cu diafragmă f/2.0 și o cameră de 5MP ultra-wide cu o diafragmă f/2.2. Ca să vă faceți o idee, acest setup este comparabil cu ceea ce ofereau mid-range-urile coreenilor din 2019-2020.

Fotografie

Așadar, tableta poate face poze bune spre foarte bune. Voi atașa câteva imagini realizate cu tableta, realizate atât pe timp de noapte, cât și pe timp de zi. Am scos-o pe Tab S7+ prin oraș și pot spune că am fost plăcut surprins de calitatea imaginilor.

Priviți aceste imagini, iar concluziile le puteți trage dumenavoastră la final.

Zi

Noapte

S-Pen

Samsung Galaxy Tab S7+ vine cu un nou S-Pen față de generația anterioară. Discutăm aici despre un S-Pen cu un vârf mai moale, astfel fiind mult mai plăcut scrisul pe sticla ecranului.

Cel mai important lucru la acest pen este latența de doar 9ms, cea mai mică de pe orice tabletă ever. Discutăm aici despre o senzație extrem de apropiată de cea oferită de un creion obișnuit.

Aici putem folosit Air Gestures, astfel fiind posibilă navigarea pe tabletă fără să atingem ecranul. De asemenea, acest S-Pen este excelent pentru desenat. Eu m-am jucat cu aplicația PENUP și mi-au plăcut foarte mult rezultatele finale ale proiectelor mele.

Un lucru extrem de important este acela că Samsung Galaxy Tab S7+ vine cu S-Pen-ul integrat în cutie. Este singurul producător de tablete ce oferă acest accesoriu în cutie, lucru care poate salva niște bani în plus.

Concluzii

Samsung Galaxy Tab S7+ este, fără doar și poate, cea mai bună tabletă cu Android din industrie. Iar asta fără să existe vreun competitor care să se apropie de performanța și experiența oferită de aceasta (în afară de Tab S7).

Eu am folosit-o aproape o lună întreagă pentru luat notițe, editare foto și nu numai. Tableta asta mi-a ajutat și spatele, ușurându-mi considerabil greutatea ghiozdanului pe care îl iau zi de zi la școală.

Da, recomand această tabletă oricui. Se pot face foarte multe lucruri cu ea: de la luat notițe până la vizionat filme. Sunt sigur că prima dată când veți ține tableta în mână veți avea o reacție de „wow”. Asta pentru că produsul în sine este wow.

Samsung a reușit să realizeze un produs atât de bun încât mă întreb cu ce ar putea veni în plus anul acesta pentru a-l îmbunătăți semnificativ. Rămâne să vedem.

Preț & disponibilitate

Samsung Galaxy Tab S7+ este disponibil la următoarele magazine online:

 • Altex – 4950 de lei
 • eMAG – 4910 lei
 • Samsung – 4910 lei + reducere de 500 de lei la keyboard cover