Timp de citire: 2 minute

Samsung a început să se implice pe segmentul telefoanelor ce aduc dotări de top la un preț mult mai mic față de vârfurile de gamă. Totul a început de la modelul S10 Lite, continuând cu Note 10 Lite și mai apoi S20 Fan Edition de anul trecut. Terminalele aduceau dotări similare cu cele ale fraților mai premium din aceleași serii, însă cu sacrificii pentru reducerea prețului.

Publicitate

Anul acesta nu va fi o excepție. Seria S21 de la Samsung va primi un model Fan Edition în această vară. Noul Galaxy S21 FE este așteptat să fie lansat în următoarele 2 luni, iar mai multe leak-uri și randări au luat cu asalt internetul. Astăzi aflăm noi detalii importante despre telefon legate de partea hardware a acestuia.

 

Conform unei scăpări din Geekbench, viitorul S21 FE va veni cu procesorul Qualcom Snapdragon 888, 6GB RAM și cu Android 11 preinstalat. Numele de cod este „SM-G990B” și va fi o versiune a lui Samsung Galaxy S21 ce va aduce ceva sacrifcii. Însă, în același timp, va fi un model mai accesibil pentru toată lumea.

Samsung Galaxy S21 FE va veni cu un ecran de 6.4 inch, plat și cu un spate din plastic, așa cum am văzut la S20 Fe. Totuși, camerele nu vor mai adopta același design ca la frații mai premium din aceeași serie.

Mai multe surse susțin că viitorul „flagship killer” al celor de la Samsung va debuta în luna august, alături de Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip. Totuși, există posibilitatea ca S21FE să aibă parte de un eveniment de lansare separat, astfel lăsând pliabilele companiei în centrul atenției.

Noi am testat telefonul Samsung Galaxy S20 FE 5G anul trecut și am fost impresionați de ceea ce device-ul reușea să ofere la un preț mult mai mic față de frații săi. Ne așteptăm ca S21 FE să aducă îmbunătățiri la toate capitolele, ceea ce va da bătăi de cap multor alte companii.