Timp de citire: 7 minute

Samsung Galaxy S20 Fan Edition 5G a ajuns la noi în urmă cu două săptămâni în cadrul programului Orange Smartphone Tester. Recenzia acestuia o puteți citi/viziona aici.

Publicitate

OnePlus 8T este unul dintre smartphone-urile care se bat cu telefonul mai sus menționat pentru atingerea aceluiași scop: oferirea unor specificații de top la un preț redus.

În cadrul acestui articol vom compara camerele celor două dispozitive. Am realizat și o comparație video a celorlalte articole, pe care o găsiți la sfârșitul acestui articol.

Înainte să discutăm despre comparația propriu-zisă, vom trece în revistă specificațiile setup-rilor de camere prezente pe cele două dispozitive:

Samsung Galaxy S20 Fan Edition 5G

Principale:

  • 12 MP, f/1.8, 26mm (wide), 1/1.76″, 1.8µm, Dual Pixel PDAF, OIS
  • 8 MP, f/2.4, 76mm (telephoto), 1/4.5″, 1.0µm, PDAF, OIS, 3x zoom optic
  • 12 MP, f/2.2, 123˚, 13mm (ultrawide), 1/3.0″, 1.12µm

Selfie:

  • 32 MP, f/2.2, 26mm (wide), 1/2.74″, 0.8µm

OnePlus 8T

Principale:

  • 48 MP, f/1.7, 26mm (wide), 1/2.0″, 0.8µm, PDAF, OIS
  • 16 MP, f/2.2, 14mm, 123˚ (ultrawide), 1/3.6″, 1.0µm
  • 5 MP, f/2.4, (macro)
  • 2 MP, f/2.4, (adâncime)

Selfie:

  • 16 MP, f/2.4, (wide), 1/3.06″, 1.0µm

Acum că avem listele de specificații ale ambelor dispozitive, putem trece la comparația propriu-zisă.

Zi

Samsung Galaxy S20 Fan Edition 5G
OnePlus 8T

Primul set de imagini este realizat în timpul unei plimbări în parc. Aici vedem două tendințe diferite: Samsung oferă umbre mai bine expuse, dar suferă din cauza lens flare-ului, iar OnePlus preferă o imagine mai întunecată, care evită această problemă. Culorile sunt foarte bune pe amândouă, dar cele de pe S20 FE 5G sunt mai corecte. Detaliile sunt foarte bune pe ambele imagini.

Samsung Galaxy S20 Fan Edition 5G
OnePlus 8T

Imaginile aceste au fost făcute în același loc, cu camerele ultra-wide, și putem observa aceeași tendință de la pozele anterioare. Totuși, culoarea cerului este mai corect redată pe OnePlus.

Samsung Galaxy S20 Fan Edition 5G
OnePlus 8T

Scenariul surprins în imaginile de mai sus nu a pus problemă celor două dispozitive. Vedem aici cum Samsung-ul tinde să realizeze imagini cu umbre mai bine expuse, în timp ce OnePlus-ul le adaugă ceva mai mult contrast. Culorile sunt mai naturale pe S20 Fan Edition, dar nici OnePlus-ul nu stă rău. HDR-ul a făcut o treabă bună pe amândouă.

Samsung Galaxy S20 Fan Edition 5G
OnePlus 8T

În acest set de imagini observăm superioritatea procesării telefonului Samsung. S20 FE 5G reușește să realizeze o imagine mai naturală, cu expunere corectă și culori bine calibrate. OnePlus-ul adaugă foarte mult contrast, iar în acest caz nu-l ajută. Trebuie totuși să spun că 8T a redat mai bine albastrul cerului.

Samsung Galaxy S20 Fan Edition 5G
OnePlus 8T

Această imagine ar fi putut pune probleme celor două telefoane, însă nu a fost așa. Ambele reușesc două imagini foarte bune, deși trebuie să recunosc că imaginea realizată de OnePlus este puțin mai bună. Lens flare-ul este diminuat, iar cerul este corect expus. Culorile sunt mai naturale pe OnePlus.

Samsung Galaxy S20 Fan Edition 5G

La acest set de imagini, Samsung Galaxy S20 Fan Edition 5G este învingător. OnePlus-ul realizează o imagine cu umbre subexpuse și culori spălăcite. Cerul este aproape gri, în timp ce imaginea de pe Samsung scoate în evidență albastrul acestuia.

Samsung Galaxy S20 Fan Edition 5G
OnePlus 8T

Același lucru se întâmplă la același cadru, dar realizat cu camera ultra-wide. Din păcate, OnePlus nu impresionează aici. Bine, trebuie să recunosc faptul că OnePlus a reușit să gestioneze și să repare mai bine distrosiunea imaginii.

Apus

Nici în acest set de imagini nu putem spune că OnePlus-ul se ridică la înălțimea așteptăilor. Vedem o consistență mult mai bună pe Samsung în ceea ce privește culorile. Expunerea este bună pe amândouă, dar OnePlus-ul tinde să adauge cam mult contrast, iar asta nu-l ajută deloc.

Noapte

Din start vă spun că niciunul dintre telefoane nu a reușit să regleze corect culorile. Totuși, Samsung le are ceva mai apropiate de realitate decât OnePlus. OnePlus a realizat două imagini ce au culori total diferite. Singura imagine pe care aș folosi-o pentru postat pe social media este cea realizată cu camera wide de pe S20 FE 5G.

Samsung Galaxy S20 Fan Edition 5G
OnePlus 8T

Aici vedem un set de imagini bune de la ambele dispozitive. Totuși, culorile sunt mai bune pe Samsung, iar lumina de la bec este mult mai bine expusă pe S20 FE 5G. Ambele imagini sunt mulțumitoare, dar tind să înclin spre Samsung.

Samsung Galaxy S20 Fan Edition 5G
OnePlus 8T

În această imagine am încercat să surprind Carul Mare cu ambele telefoane. Samsung-ul a reușit asta fără prea multe probleme, asta în timp ce a expus bine și podul. OnePlus a realizat o imagine întunecată, în care se paote vedea Carul Mare, dar foarte greu. Trebuie să știți că 8T are nevoie de mai puțin timp pentru realizarea unei imagini cu Nightmode, în timp ce S20 FE 5G are nevoie de mai multe secunde pentru realizarea și procesarea imaginii.

Selfie

Zi

Samsung Galaxy S20 Fan Edition 5G
OnePlus 8T

Tind să cred că OnePlus 8T se descurcă excelent la selfie-uri. Mie-mi place foarte mult imaginea realizată de el, subiectul fiind corect expus. Samsung produce un selfie mai întunecat, dar care este ok. Claritatea e foarte bună pe amândouă, iar cerul arată bine pe amândouă.

Samsung Galaxy S20 Fan Edition 5G

Samsung Galaxy S20 Fan Edition are și un mod „ultra-wide”, deși nu are o cameră separată pentru asta. E ok pentru cei ce doresc să facă un selfie cu prietenii și doresc să prindă pe toată lumea.

Noapte

Samsung Galaxy S20 Fan Edition 5G
OnePlus 8T

OnePlus 8T realizează selfie-uri mult mai bune noaptea, imaginea de pe S20 FE 5G fiind blurată, nefocalizată și plină de zgomot. Totuși, dacă activăm nightmode-ul pe Samsung, vedem o diferență colosală.

Samsung Galaxy S20 Fan Edition 5G – nightmode

Nu sunt fanul acestor selfie-uri, dar pentru că S20 Fan Edition 5G vine cu nightmode pentru camera frontală, tind să înclin spre Samsung. Totuși, dacă vreți să faceți un selfie rapid, OnePlus 8T se va descurca mai bine.

Concluzii

Ambele telefoane fac imagini foarte bune, care pot fi postate pe rețelele de socializare fără probleme. Totuși, tind să cred că OnePlus mai are de învățat de la cei mari. Nu știu ce au făcut cu OnePlus 8T, dar mi se pare mai slab decât OnePlus 8.

Samsung Galaxy S20 Fan Edition 5G este foarte bun la capitolul foto. Raportat la preț, este chiar excelent. Peste OnePlus 8T în majoritatea situațiilor, cu câteva excepții.

Cam atât pentru moment. Vă invit să vizionați comparația video de pe canalul nostru de YouTube: