Timp de citire: < 1 minut

Piața căștilor wireless a continuat să crească în perioada pandemiei, iar cifrele din primul trimestru al acestui an indică faptul că această ascensiune este așteptată să continue pe tot parcusul anului 2021. Conform datelor Counterpoint Research, se preconizează ca livrările globale să ajungă la 310 milioane de unități până la sfârșitul anului.

Apple ar trebui să fie în continuare liderul segmentului pe tot parcusul anului, chiar și cu cota sa așteptată să fie în scădere. În prezent, gigantul din Cupertino deține aproximativ 31% din piață, procentaj care se transmite în vânzările a 72 de milioane de unități în 2020. Potrivit Counterpoint Research, această cifră va ajunge la 83 de milioane de unități în 2021, cu o cotă de piață prevăzută la 27%.

Cea mai mare creștere în această categorie de produse în 2021 va fi în segmentul de buget unde Xiaomi este de așteptat să fie în continuare lider cu 9% din piata globală. Pe de altă parte, Samsung ar trebui de asemenea să rămână în continuare pe locul 3 cu 7%, în timp ce JBL va rămâne și el pe locul 4 cu 4%.