Timp de citire: < 1 minut

TikTok a anunțat de curând o nouă schimbare în direcția sa executivă – de acum înainte postura de CEO al gigantei rețele sociale va fi ocupat de un nou nume, Shouzi Chew, fost chief financial officer și președinte al Xiaomi International.

Publicitate

ByteDance, compania care a creat și controlează TikTok, comentează schimbarea CEO-ului și spune că sosirea lui Shouzi Chew ca CEO al TikTok face parte dintr-o reorganizare strategică pentru a optimizaza echipele globale și a ajuta creșterea companiei.

Ca o reamintire, încă de anul trecut au existat unele schimbări în funcția de CEO al companiei. Kevin Mayer, fost angajat la Disney Plus, preluase funcția de CEO pentru TikTok în luna Mai în încercarea de a calma conflictele cu fostul președinte Donald Trump, care a acuzat platforma că spionează utilziatorii și furnizează date către guvernul chinez.

Mayer nu a putut suporta presiunea lui Trump și a părăsit funcția aproximativ 3 luni mai târziu. De atunci comitetul executiv al TikTok a fost condus de Vanessa Pappas, care a rămas în funcție până astăzi dar care va prelua funcția de COO și o pasează pe cea de CEO lui Shouzi Chew.