Timp de citire: < 1 minut

Un raport venit din partea DoNews care citează oameni din interiorul Oppo care spun că OnePlus și Oppo și-au unit departamentele de research & development. Unirea pare să se fi întâmplat recent, probabil în decembrie, însă nu a fost nimic raportat oficial momentan. „Este similar cu relația dintre Xiaomi și Redmi, împărțind același sistem R&D”, spune un insider de la Oppo.

Publicitate

La scurt timp după ce raportul a fost preluat de Android Authority, aceștia au fost contactați de un purtător de cuvânt al OnePlus, confirmând spusele angajaților.

Pentru a maximiza resursele și pentru a crește OnePlus, noi suntem în proces de integrare a capabilităților R&D alături de OPLUS, investitorul nostru pe termen lung. OnePlus va continua să opereze independent și va lucra pentru oferirea celei mai bune experiențe posibile pentru actualii și viitorii utilizatori OnePlus.

Relația apropiată dintre Oppo și OnePlus există de foarte mult timp. Ambele brand-uri operează sub „umbrela” BBK Electronics și uneori putem să ne dăm seama la ce să ne așteptăm de la vitorul telefon OnePlus uitându-ne la ultimul flagship Oppo și invers. Spre exemplu, actualul Warp Charge lucrează interschimbabil cu tehnologia VOOC de la încărcătoarele Oppo.

Totuși, departamentele software ale companiilor vor rămâne separate, Color OS și Oxygen OS fiind realizate pentru audiențe diferite. În plus, OnePlus și Oppo vor continua să opereze ca branduri separate.