Timp de citire: 2 minute

OnePlus a dezvăluit un nou dispozitiv concept, al doilea din istoria companiei, numit OnePlus 8T Concept. Un nume simplu care sugerează că vorbim despre un OnePlus 8T cu anumite funcții la care OnePlus lucrează de ceva timp.

Publicitate

Terminalul aduce un strat de sticlă ce își poate schimba culoarea bazându-se pe anumite voltaje și schimbarea stării de valență a ionilor de metal. Stratul poate să capete două culori diferite, silver și dark blue.

Un alt lucru ce diferențiază OnePlus 8T Concept de OnePlus 8T este sistemul de radar bazat pe mmWave, care poate transmite și recepta unde electromagnetice. Acest lucru poate permite radarului percepția, imaginarea și localizarea unor obiecte. Asta se întâmplă la nivel milimetric și poate funcționa indiferent de condițiile de lumină.

Deci? Cu ce ne ajută? OnePlus ne spune că sticla ce își poate schimba culorile poate fi folosită sub formă de sistem de notificări. Radarul bazat pe mmWave poate fi utilizat pentru detectarea unor gesturi, făcându-vă viața mai ușoară. Spre exemplu, dumneavoastră puteți primi sau respinge un apel doar prin câteva gesturi simple deasupra telefonului.


De asemenea, OnePlus a realizat și o aplicație de monitorizare a ritmului de respirație, care utilizează radarul mmWave pentru a urmări mișcările pieptului și poate calcula rata cu care dumneavoastră respirați.

La fel ca precedentul telefon concept, OnePlus Concept One, OnePlus Gaudi, așa cum este denumit oficial OnePlus 8T Concept, nu va fi disponibil pentru cumpărare, iar compania nici nu intenționa să facă acest lucru. Terminalul este un mod ca OnePlus să arate lumii noile tehnologii la care brand-ul lucrează.