Timp de citire: 4 minute

Acer a anunțat noile laptop-uri de gaming Nitro 5, alături de noile modele din seriile Aspire 5 și Aspire 7, echipate cu procesoare AMD Ryzen din seria 5000. Acestea oferă performanțe crescute și eficiente pentru laptop-uri, fiind ajutate de 8 nuclee ce combină viteza și puterea cu consumul redus de energie, oferind rezultate aproape duble față de generația anterioară.

Publicitate

Avem aici și procesoarele grafice NVIDIA GeForce RTX din seria 30 cu arhitectura Ampere, ce cresc eficiența energetică de până la 2 ori, accelerând semnificativ performanța într-un corp relativ compact cu ajutorul tehnologiilor Max-Q de generația a 3-a pentru un design subțire și ușor. Grafica GeForce RTX din seria 30 poate oferi experiențe uimitoare ray-traced în titluri precum Cyberpunk 2077.

Acer Nitro 5 – Intră în joc

Seria populară Nitro 5 de la Acer primește un upgrade semnificativ prin echiparea cu noile procesoare AMD Ryzen 9 5900HZ și grafica NVIDIA GeForce RTX 3080, rezultând o combinație puternică, ideală pentru toți iubitorii de jocuri video. În completarea acestui combo avem și două sloturi pentru SSD M.2 PCIe și/sau SATA (max 2TB NVMe SSD/2TB HDD), până la 32GB de memorie RAM DDR4 la 3200MHz și o rețea rapidă prin Killer E2600 și Wi-Fi 6. Așadar, Nitro 5 este echipat cu toate elementele-cheie pentru o experiență de joc fără compromisuri.

Notebook-urile Nitro 5 sunt echipate cu ecrane de 15,6″ sau 17,3″, cu display QHD și o rată de refresh de 165Hz sau cu display FHD și rată de refresh de până la 360Hz și timp de răspuns de 3ms. Acer păstrează culorile vibrante cu ajutorul unui panel cu luminozitate de 300 niti care reușește să acopere 100% din gamutul de culoare sRGB și a reușit să crească raportul ecran/șasiu la 80%, având aici rame înguste de doar 7,02mm.

Răcirea este și ea foarte bună, aici fiind prezentă tehnologia Acer CoolBoost cu ventilatoare duble și patru orificii de evacuare pentru a menține Nitro 5 la o temperatură optimă de funcționare. Utilizatorii pot monitoriza sistemul în timp real cu NitroSense, care oferă control asupra vitezei ventilatoarelor și multe altele.

Acer Aspire 7 – Performanță puternică și un design subțire pentru utilizatorii ce lucrează „on-the-go”

Noile modele din seria Aspire 7 sunt echipate cu noile procesoare din seria AMD Ryzen 5000 și grafica NVIDIA GeForce GTX 1650, fiind ideale pentru nevoile oricărui utilizator. Design-ul elegant și subțire îi va atrage pe cei care preferă simplitatea, mai ales atunci când lucrează în deplasare, acasă sau la birou.

 

Întreaga putere este găzduită într-un șasiu ce cântărește doar 2,15kg, fiind suficient de portabil pentru a putea fi folosit oriunde vă deplasați, fără a face însă compromisuri la capitolul performanță. Cu până la 32 GB memorie RAM DDR4 și până la 1 SSD PCIe de 1TB, noul dispozitiv este un laptop puternic pentru productivitate, fiind gata pentru orice provocare.

Display-ul este unu splendid, cu o rezoluție FHD și o diagonală de 15,6″, cu rame înguste și un raport ecran/șasiu de 81,61%. Acer Color Intelligence și Acer ExaColor funcționează împreună pentru a oferi imagini precise. Design-ul termin oferă mai multe moduri de răcire, pentru a asigura o funcționare optimă și silențioasă a laptop-urilor. Cu o singură atingere a comenzii rapide „Fn + F”, viteza ventilatorului poate fi alternată între silențios, normal sau performant.

Acer Aspire 5 – Performanțe accesibile pentru multi-tasking

Cel mai nou Aspire 5 este echipat cu noile procesoare AMD Ryzen 5000, grafica AMD Radeon RX 6401, memorie de până la 24GB RAM și până la 1 SSD M.2 PCIe NVMe de 1TB și/sau un HDD de 2TB. Bloggerii amatori, fotografii sau studenții care au nevoie de un dispozitiv accesibil și puternic vor descoperi că Aspire 5 poate oferi tot ceea ce le trebuie.

Cu o grosime de doar 17,95mm și carcasa superioară din aluminiu sablat, notebook-ul are un design elegant, potrivit în orice împrejurare. Design-ul său cu rame înguste oferă un afisaj FHD IPS de 15,6″ care include și tehnologiile Acer BlueLightShield pentru a reduce emisia de lumină albastră, potențial dăunătoare ochilor.

Prețuri și disponibilitate

Noul Acer Nitro 5 de 15″ (AN515-45) va fi disponibil în EMEA (pornind de la o configurație cu AMD Ryzen 7, NVIDIA GeForce RTX 3060 și SSD 512GB] din luna februarie, la prețuri începând de la 1,299 de euro.

Noul Nitro 5 de 17″ (AN517-41) va fi disponibil în EMEA [pornind de la o configurație cu Ryzen 7, NVIDIA GeForce RTX 3060 și SSD 512GB] din luna februarie, la prețuri începând de la 1,299 de euro.

Acer Aspire 7 (A715-42G) va fi disponibil în EMEA din februarie, la prețuri începând de la 899 de euro.

Acer Aspire 5 (A515-45) va fi disponibil în EMEA din februarie, la prețuri începând de la 699 de euro.