Timp de citire: 2 minute

Astăzi, un brand ce aparține companiei Vivo, iQOO, a prezentat un nou sistem de încărcare pentru telefoanele sale. Aceștia, în cadrul unei conferințe ținute în China, au lansat Super FlashCharge, un sistem de încărcare proprietar, care poate atinge viteze de până la 120W.

Publicitate

Conform oficialilor, acesta va ajunge pe telefoane începând cu luna August. Tot aceștia au adăugat că această tehnologie poate încărca o baterie de 4000mAh în 15 minute, dublu față de capabilitățile încărcătorului SuperVOOC de 65W de la Oppo.

Drept dovadă, conferința a durat 15 minute. La început a fost conectat un telefon la încărcător, asta pentru a dovedi cât de mult durează încărcarea de la 0 la 100%.

Oficialul iQOO ne-a oferit și câteva detalii despre modul în care funcționează această tehnologie. Celulele de baterie sunt așezate într-un nou mod, acest lucru oferind unei baterii de 4000mAh abilitatea de a se încărca în 5 minute până la 50%. Curentul este convertit de la 20V și 6A la 10A și 12V, împărțit în două circuite cu puteri egale, de 5A și 12V, care încarcă 2 baterii de 2000mAh. Orice telefon va folosi tehnologia, va veni cu straturi în plus de grafit și cu o soluție mai eficientă de răcire, asta pentru a păstra temperaturile cât mai joase.

iQOO nu a oferit mai multe detalii despre device-ul ce urmează să fie lansat în august, dar acesta ar putea fi unul orientat către gaming. Totuși, nu este exclus să vedem curând un smartphone pentru utilizatorii obișnuiți ce va suporta noua tehnologie de încărcare Super FlashCharge de 120W.