Timp de citire: < 1 minut

Urmașul lui Concorde este dezvoltat de o firmă americană, Boom Technology, iar acesta ar urma să fie prezentat oficial pe data de 7 septembrie. Dacă testele efectuate cu acesta vor avea rezultate pozitive, XB-1, așa cum este denumit prototipul, va putea transporta 55 de oameni și ar putea atinge o viteză de 2700km/h.

Publicitate

Conform revistei Flight Global, aripile au fost deja alipite fuselajului, stabilizatorul vertical este pregătit, iar testele pentru sistemele de aterizare au fost finalizate.

Constructorii au declarat că „Odată cu XB-1, vom demonstra că suntem gata să revenim la supersonicele comerciale. Ne asigurăm că viitorul lor este sigur și ecologic, dar și sustenabil. Am realizat că cererea pentru supersonice a crescut foarte repede.”

Prototipul va avea doar cabină de pilot, iar testele se vor efectua până în 2021, la baza Mojave Air and Space Port din California.

Compania a strâns 141 de milioane de dolari pentru dezvoltarea prototipului, precizând că există deja un număr de 30 de precomenzi pentru avioanele Boom Overture, iar prețul unui singur aparat de zbor va fi de 200 de milioane de dolari.