Timp de citire: 2 minute

Sfârșitul lunii iulie vine cu vești excelente pentru Huawei. Canalys a publicat un material referitor la situația livrărilor de telefoane în trimestrul al 2-lea al anului 2020. Deși compania chineză primește restricții după restricții, ultima fiind interzicerea folosirii procesoarelor de la TSMC, Huawei a ajuns pe primul loc la vânzări, depășind Samsung pentru prima dată în istorie.

Publicitate

De luat în considerare este și pandemia, care a reprezentat un declin pentru piața de smartphone-uri și nu numai. Cu toate acestea, Huawei a livrat 55.8 milioane de telefoane de smartphone-uri la nivel global, ajungând astfel pe primul loc în topul producătorilor de smartphone-uri, depășind Samsung pentru prima dată în istorie.

Comparativ cu anul trecut, nu avem niște numere mari. Totuși, Huawei a fost ajutat de piața din China. Cât despre Samsung, sud-coreenii au livrat 53.7 de milioane de telefoane, cu aproximativ 30% mai puțin față de trimestrul 2 al anului antecedent.

Conform celor ce au realizat acest research, va fi greu pentru Huawei să mențină această poziție, mai ales după ce lucrurile vor reveni la normal. Mai aflăm și că 70% din telefoanele din China sunt Huawei-uri, deci aici există un avantaj clar față de Samsung (1%).