Dacia Sandero 2020 a primit multe leak-uri în România, ea fiind observată chiar și la câteva stații de încărcare electrice. Cum așa? Ei bine, mulți producători încep să ofere modele hibrid sau electrice, iar Dacia dorește să se implice pe acest segment de autovehicule.

Publicitate

Nu doar că va fi o mașină hibrid, dar va costa și foarte puțin (în comparație cu alte modele hibrid ale altor companii. Când va fi lansat noul Sandero? Ei bine, presa din Franța confirmă data de 7 septembrie pentru apariția modelului, dar ne oferă și detalii despre vehicul și despre prețul acestuia.

 

Dacia Sandero 2020 este fabricat pe platforma CMF-B, aceeași platformă utilizată și pentru noile Renault Clio și Nissan Juke. Acesta va primi și tehnologia hibrid E-tech, un propulsor de 1.6l pe benzină și două motoare electrice. Puterea maximă dezvoltată ar putea ajunge la 140CP.

Cât va costa? Conform presei din Franța, noul Sandero ar urma să aibă un preț de pornire de 9000 de euro. Vom avea parte de un nou interior, cu o planșă de bord nouă, care va include și un sistem multimedia avansat. Acesta este împrumutat de la noul Renault Clio și va fi montat în partea de sus și îndreptat spre șofer, oferind o ergonomie mai bună.

Renault Clio 5 – interior

 

Mașina va avea integrat sistemul EasyLink, Android Auto, Multi Sense și navigare prin GPS, dar și alte funcții multimedia.

Pe lângă versiunea hibrid a vehiculului, noul Sandero va utiliza motorul deja existent pe Duster, TCe 100, care oferă un consum urban de 5.6l/100km și dezvoltă o putere de 100CP.

Consumul extra-urban ar ajunge undeva la 3.7l/100km, având norma de poluare Euro 6, iar viteza medie de 187km/h. Mașina va ajunge la viteza de 100km/h în 11.8s, fiind cel mai puternic motor ce se va găsi pe noul Sandero. De asemenea, mașina va crește în dimensiuni la interior, dar și la exterior.