Timp de citire: < 1 minut

Jocul Fortnite a fost șters din App Store, după ce Epic Games a implementat o soluție de plată directă în joc, care reduce prețurile cu 20% pentru jucători, dar care oprește Apple din a primi 30% din veniturile aplicației.

Publicitate

Google a luat aceeași decizie legată de ștergerea jocului din Play Store. Iată ce are Google de spus:

„Ecosistemul open-source Android permite dezvoltatorilor să distribuie aplicații prin intermediul mai multor magazine digitale. Pentru dezvoltatorii de jocuri care aleg să folosească Play Store, noi avem politici care sunt în favoarea dezvoltatorului, dar permit și păstrarea siguranței. Deși Fortnite va fi în continuare disponibil pe Android, nu mai putem permite ca acesta să fie descărcat prin intermediul Play Store deoarece au fost încălcate politicile noastre. Cu toate acestea, noi am fi încântați să continuăm colaborarea cu Epic Games și să readucem Fortnite în Play Store.”

Dacă v-ați întrebat care este regula încălcată de Epic Games, pe pagina Google pentru suport este explicat că dezvoltatorii trebuie să folosească metodele de plate puse la dispoziție de Google Play pentru aplicații. Fortnite a violat politica Google prin utilizarea unei metode de plată directe.