Timp de citire: < 1 minut

Mulți dintre noi avem fotografii vechi, fie cu noi de când eram mici copii sau cu alte persoane. Fotografia a fost unul dintre instrumentele ce au reușit să ne păstreze amintirile intacte, surprinzând cu acuratețe emoțiile și trăsăturile fizice ale unor oameni dragi sau poate niște peisaje plăcute dintr-o vacanță la munte.

Publicitate

Ei bine, astăzi nu voi discuta despre vacanțele la munte sau peisaje, ci voi vorbi despre fotografiile cu persoane, urmând să vă prezint ceva foarte interesant.

Este vorba despre MyHeritage Deep Nostalgia, care poate anima oamenii din fotografii bazându-se pe inteligența artificială. Prin intermediul acestei tehnologii putem „readuce la viață” personaje marcante din istorie și nu numai.

Deep Nostalgia este bazat pe tehnologia MyHeritage de a recompune video-uri folosindu-se de AI, urmând ca fotografia să fie transformată într-un videoclip în care persoana sau persoanele ce apar în ea clipesc, își mută privirea sau zâmbesc. Evident, această funcție nu poate reproduce realitatea, însă este foarte interesant simplul fapt că se poate ajunge și până aici. Se mai poate lucra la program, nu zic nu, însă este înfricoșător de bun rezultatul final.

Puteți încerca și dumneavoastră MyHeritage Deep Nostalgia accesând acest link.