Timp de citire: 2 minute

Bine v-am găsit în 2020. Da, știm că a trecut ceva timp și că am întârziat cu urările, dar dragul nostru an 2020 nu se oprește din a ne suprinde în cele mai neașteptate moduri. A venit virusul și teoriile privind apariția sa ne-au lăsat pe toți mască. Cu toate acestea, unii oameni au trecut la acțiune, dând foc antenelor 5G din UK. Da, da, ați citit bine: în UK au fost incendiate antene 5G deoarece acestea sunt considerate a fi motivul pentru care a apărut virusche, adică cunoscutul coronavirus.

Publicitate

Conform site-ului regatulunit.com, în ultima săptămână au fost înregistrate nici mai mult, nici mai puțin de 7 astfel de incidente.

Care este explicația pentru aceste întâmplări?

Oamenii sunt manipulați de știrile false ce apar în mediul online.

Trebuie precizat că cei care s-au apucat de făcut spectacol dând foc la antene nu au habar să le diferențieze pe cele 5G de alte tipuri, astfel printre „victime” s-au numărat și o serie de dispozitive care nu aveau nici măcar o legătură cu tehnologia 5G.

Facebook-ul e plin

Aseară am intrat de curiozitate pe Facebook și am căutat „stop 5g romania” și mi-a apărut o pagină, cu 11000 de like-uri (nu e ok), unde am fost neplăcut surprins să văd câți susținători există. Ceea ce m-a întristat era faptul că prieteni de ai mei și-au găsit loc în lista de comentarii. Există mai multe astfel de grupuri și pagini la nivel național, iar ceea ce am găsit în străinătate mă sperie.

Am luat atitudine și, ca un iubitor și pasionat de tehnologie, am scris un comentariu în care am specificat că nu este corect ceea ce spun ei și că 5G-ul poate fi un ajutor binevenit. Bineînțeles că domnul/doamna care administrează pagina nu a fost de acord cu opinia mea, așa că m-am ales cu un block pe pagină și comentariu șters. De ce mă cenzurează? Nu știu. Un lucru e sigur: nu am pierdut absolut nimic, ci am fost suprins în mod neplăcut de compatrioți care pică în plasa știrilor false.

Sfat important

Aș dori să dau un sfat cititorilor noștri: informați-vă din surse sigure. Pentru cele mai noi știri legate de ceea ce se întâmplă la nivel național, vă recomandăm să consultați site-ul acesta, site unde veți găsi doar știri oficiale. De asemenea, pentru răspunsuri la diverse întrebări legate de COVID-19 puteți consulta pagina Ministerului Sănătății chiar aici.

Aveți grijă de voi și stați acasă! Împreună vom ieși din această situație!