Timp de citire: 3 minute

ASUS a lansat noul laptop TUF Dash F15, un device cu ecran de 15 inch dedicat gaming-ului, reprezentând o direcție spre portabilitate și o abordare mai deschisă pentru seria TUF Gaming.

Publicitate

Fiind conceput pentru a oferi mai multor gameri capacitatea de a juca, lucra și de a rămâne productivi, acesta vine cu noile procesoare din gama Intel Tiger Lake, urcând până la un i7-11375H de generația a 11-a ce poate ajunge la o frecvența de 5GHz, păstrând totuși un consum redus de energie de doar 35W atunci când este ajutat de GPU și 64W atunci când CPU-ul lucrează de unul singur. La pachet avem și grafică GeForce RTX 3070, o bestie a noii generații de plăci video de la NVIDIA, construită să ruleze cu până la 1390MHz la 80W, fiind aici ajutată și de tehnologia ROG Boost, permițându-i astfel să depășească un framerate masiv în toate jocurile blockbuster și în titluri populare de esports.

Laptop-ul vine cu un display cu o rată de refresh de până la 240Hz, alături de un port Thunderbolt 4 și o tehnologie AI pentru anularea zgomotului pe două căi. Bateria este capabilă să ofere 16,6 ore de playback video, iar încărcarea se realizează prin USB Type-C la un maxim de 100W, care reușește să prelungească viața acumulatorului, devenind perfect acest laptop pentru călătorii. Carcasa lui TUF F15 este una elegantă, însă nu sacrifică rezistența de nivel militar specific seriei TUF Gaming.

“Suntem încântați să vedem seria TUF Gaming A15 drept cea mai bine vândută serie de laptopuri de gaming de anul trecut. Feedback-ul primit de la utilizatori este pozitiv și este uimitor să avem o distribuție de până la 70% între TUF Gaming și restul portofoliului nostru de gaming. În 2021, am decis să le facem pe ambele: să păstrăm cel mai bine vândut model în plan, îmbunătățind specificațiile cu cel mai recent procesor din seria AMD Ryzen 9 5000 și să continuăm prin adăugarea unui nou model subțire de 15,6 inci – TUF Gaming Dash. Acesta are un design elegant și minimalist, precum seria noastră Zephyrus, oferind performanțele avansate ale celor mai recente procesoare Intel 11 Gen H și a acceleratoarelor ce urcă în gamă până la seria NVIDIA 3000. O altă veste importantă este încărcarea Type-C. Este pentru prima dată când laptopurile de gaming cu raport bun preț/performanță primesc această caracteristică extraordinară, precum modelele noastre Zephyrus și Strix. Credem că toate aceste progrese vor aduce segmentul preț/performanță la un nou nivel și este minunat că ASUS e primul care o face”,
 a declarat Benjamin Yeh, Director General PC & Gaming al ASUS East EMEA.

 

Sunetul este și el la nivel de top, acesta fiind unul ce reușește să redea convorbirile vocale cu o claritate de cristal, acest lucru datorându-se tehnologiei bidirecționale de anulare AI a zgomotului. Această funcție avansată reușește să elimine o gamă largă de zgomote de fundal atât de la intrarea cât și de la ieșirea audio, însemnând că atât vocea utilizatorului, cât și comunicările recepționate sunt neîntrerupte de zgomote nedorite. Setările de anulare a zgomotului pot fi aplicate și ajustate pentru anumite aplicații, astfel încât sunetele nedorite să poată fi filtrate din software-ul de voice chat fără să afecteze în mod negativ aplicațiile audio sau muzicale ale jocului.

Să nu uităm că avem aici și un nou design al tastaturii, silențios, reușind să păstreze zgomotul sub 30dB. Acesta este realizat în stilul desktop, fiind optimizat pentru jocuri. Avem patru taste rapide ce permit accesul la caracteristici esențiale precum volumul, funcția Mute, microfon și Armoury Crate. Comutatoarele discrete ale tastaturii au o cursă de 1,7mm, ceea ce face tastarea mai confortabilă.

Specificații esențiale

Procesor:

 • Intel Core i7-11375H Tiger Lake de generația a 11-a
 • Intel Core i7-11370H Tiger Lake de generația a 11-a
 • Intel Core i5-11300H Tiger Lake de generația a 11-a

Grafică:

 • NVIDIA GeForce RTX 3070 – 8GB GDDR6 VRAM
 • NVIDIA GeForce RTX 3060 – 6GB GDDR6 VRAM

Sistem de operare:

 • Windows 10 Home / Pro

Ecran:

 • 15,6 inch FHD(1920 x 1080), cu panou IPS, refresh rate de 240Hz și timp de răspuns de 3ms
 • 15,6 inch FHD(1920 x 1080), cu rată de refresh de 144Hz
 • 15,6 inch FHD(1920 x 1080), cu rată de refresh de 60Hz

Stocare:

 • 2 x Slot SSD M.2 (NVMe PCIe), PCIe 3.0 x 4 – 512GB/1TB

Greutate & dimensiuni:

 • 2 kg
 • 360 x 252 x 19,9 mm