OPPO a anunțat acum câteva zile rezultatele unui studiu realizat de ei. Acesta a avut rolul de a scoate în evidență contribuția dispozitivelor smart în reducerea efectului de anxietate provocat de pandemie în rândul românilor.
Conform acestui studiu, 56% dintre participanți au admis că monitorizarea sănătății cu ajutorul tehnologiei i-a ajutat să depășească anxietatea provocată de situația medicală globală. De asemenea, aceștia au susținut că au observat îmbunătățiri și în privința stărilor psihice și fizice.
52% dintre cei intervievați au spus că apelează la smartphone pentru a-și monitoriza starea de sănătate. Numărul de pași efectuați într-o zi, pulsul sau/și saturația de oxigen au fost unii dintre factorii importanți.
Celelalte dispozitive menționate de cei ce au participat la studiu sunt smartwatch-ul, în proporție de 17% și fitness band-ul, în proporție de 9%.
Aflăm că cei mai mulți dintre participanți la studiu au fost atenți la mișcare, astfel că 61% dintre ei și-au monitorizat atent pașii. 39% au pus accent și pe saturația oxigenului din sânge, iar 37% au inclus și pulsul pe listă.
55% dintre cei ce au participat la studiul OPPO au declarat că au simțit un nivel de anxietate mai scăzut pe perioada pandemiei comparativ cu perioada anterioară. Așadar, alături de cei 56% care au considerat că dispozitivele tehnologice i-au ajutat la reducerea anxietății, cei afectați de pandemie din punct de vedere al stresului au găsit sprijin în tehnologie.
Un lucru foarte important este faptul că studiul OPPO arată că 68% dintre participanți au păstrat obiceiul de a fi atenți la sănătatea lor, utilizând dispozitive smart pentru monitorizarea acesteia.
Amintim că OPPO are o gamă de produse de monitorizare a sănătății. Discutăm despre OPPO Watch, un ceas inteligent cu o mulțime de funcții ce vor avea grijă de sănătatea dumneavoastră. De asemenea, aici avem multe funcții smart ce vor transforma ceasul într-un înlocuitor al telefonului dumneavoastră.
Aici includem și OPPO Band, o brățară inteligentă care nu sacrifică nimic la capitolul funcții de monitorizare a sănătății, dar care vine într-o formă mai compactă.