Timp de citire: < 1 minut

Samsung este în frunte atunci când vine vorba despre senzori cu rezoluție mare, lansând senzori de 48, 64 și 108MP, care sunt utilizați pe device-uri din diferite categorii de buget.

Publicitate

Compania este gata să facă un nou pas mare: un senzor de 600MP (conform Sammobile). O cameră de 600MP ar întrece capabilitățile ochiului uman, care este limitat la 500MP, acesta fiind un motiv pentru care Samsung ar vrea să treacă de limita naturală. Compania dorește să facă acest pas pentru vehiculele autonome, drone și alte scenarii de uz din viitor din segmentul IoT. De asmenea, se face referire la camere cu senzori UV și infraroșii pentru a fi utilizate în medicină și agricultură.

Un reprezentat Samsung a oferit câteva detalii legate de acest senzor unei reviste, spunând că acesta este mai mult un obiectiv pe terment lung și nu un proiect în desfășurare. El mai adaugă faptul că ei vor să lanseze un anumit număr de senzori de an, ceea ce le dă speranță că vor atinge curând obiectivul.

Cât despre senzorii de pe smartphone-uri, Samsung pare a se pregăti să lanseze un nou senzor de 192MP luna viitoare, conform unor zvonuri.