Timp de citire: < 1 minut

Varianta de Galaxy S20 Ultra cu Exynos nu se comportă așa cum ar trebui pe device-urile tuturor. Au existat multiple sesizări privind probleme cu autofocusul și o viață a bateriei mai scurtă decât ar trebui. Acum acest device are o nouă problemă: ecranul devine verde.

Publicitate

Mai mulți oameni au raportat această problemă pe comunitatea Samsung, iar cei de la Sammobile au reușit să reproducă acest bug.

Ce se întâmplă mai exact?

Atunci când telefonul este setat la 120Hz și luminozitatea ecranului este sub 30% se observă o tentă verde. Acesta cauzează probleme în aplicații precum: Samsung Pay, PUBG, Camera, Snapchat etc.

Problema este observată și atunci când telefonul scade sub 5% la nivelul bateriei și ajunge la 40 de grade Celsius, moment în care acesta revine automat la rata de refresh de 60Hz. Cei de la Sammobile au avut parte de acest bug și când telefonul era la 60% baterie, iar temperatura în jur de 40 de grade. Acest lucru dovedește că problema nu este constantă și apariția ei poate să difere în funcție de device.

Care este soluția?

Pentru a rezolva această problemă, Samsung sfătuiește utilizatorii să dea reset la device-uri și să curețe memoria cache a aplicațiilor care afișează acea tentă verde.

Din fericire pentru utilizatori, această problemă pare a fi una mai mult software decât hardware, ceea ce ar putea însemna că o rezolvare este pe drum și va fi oferită printr-un update ulterior. Ciudat este faptul că doar varianta cu Exynos 990 a lui Samsung Galaxy S20 Ultra suferă de această problemă, nefiind afectată cea cu Snapdragon.

Deja existau probleme cu versiunea Exynos, fiind considerată inferioară celei cu Snapdragon. Această problemă nu poate decât să confirme asta.