Timp de citire: 4 minute

Am primit în urmă cu aproape 2 săptămâni laptopul Acer Spin 3. Pentru început, aș dori să precizez faptul că acesta nu este un laptop de gaming, ci unul creat pentru productivitate. Este unul de top și oferă o mulțime de funcții interesante și utile, pe lângă faptul că este un laptop 2 în 1.

Publicitate

Unboxing

Laptopul vine într-o cutie de carton cu logo-ul Acer pe ea. Pe partea dreaptă a acesteia găsim o listă de specificații. În interiorul cutiei vom găsi laptop-ul, încărcătorul și cablul de alimentare.

Prima impresie este una plăcută. Laptop-ul este construit din aluminiu și are logo-ul Acer pe capac. Nu este cel mai subțire laptop pe care l-am văzut, dar nici nu are o grosime foarte mare. Încape perfect într-un ghiozdan.

Construcție & design

Așa cum am precizat mai sus, laptop-ul Acer Spin 3 este construit din aluminiu. Este solid și rezistent. Design-ul este unul plăcut, singurul element specific de design fiind logo-ul Acer de pe capac.

Laptop-urile de calitate se deschid fără ca baza să se ridice în același timp. Acer Spin 3 nu este o excepție de la acest lucru. Aici mi-ar fi plăcut să vedem și o scobitură pentru a fi mai ușor de apucat capacul. Tastatura este foarte comfortabilă, iar spațiile dintre taste sunt perfecte.

Display-ul acestui laptop este mare, dar nu exagerat. Avem parte de niște margini puțin cam groase pentru gustul meu, dar acest fapt se datorează touchscreen-ului. Da, acest laptop are touchscreen.

Comfort

Laptop-ul Acer Spin 3 este foarte comfortabil de utilizat. Revin asupra tastaturii, aceasta fiind foarte bună pentru redactat articole. Am testat personal acest lucru, iar experiența a fost una excelentă. Spațierea dintre taste este perfectă, iar modul în care acestea se apasă este foarte bun.

Dimensiunile lui Acer Spin 3 nu sunt exagerate. Acesta poate fi transportat cu ușurință într-un ghiozdan, încăpând fără probleme în unul. Nu este nici foarte greu, ceea ce este de apreciat.

Display

Când vine vorba de display, acesta este luminos, are o rezoluție Full HD și o diagonală de 14 inch. Panoul este unul IPS, iar culorile sunt vibrante și plăcute. Pe lângă asta, Acer Spin 3 oferă și posibilitatea de a folosi touchscreen-ul integrat în ecran. Funcționează foarte bine și, dat fiind faptul că este un laptop 2 în 1, acesta poate fi folosit si drept tabletă.

Un alt avantaj este reprezentat de pen. Acesta se încarcă automat și poate fi folosit pentru navigare, editare și scriere. Acuratețea este foarte bună.

Performanță

Acer Spin 3, varianta pe care noi am primit-o, vine echipat cu procesorul Intel Core i5-1035G1 la 1GHz, ajutat de 8GB RAM LPDDR4. Capacitatea de stocare este de 256GB (SSD).

Acesta nu este un laptop de gaming, ci unul axat mai mult pe productivitate. Totuși, nu este exclus ca jocuri ce nu au cerințe foarte ridicate să nu meargă. Am reușit să joc Minecraft si Valorant pe el, ceea ce nu este puțin lucru.

Acer Spin 3 este un partener perfect pentru școală, fiind foarte bun pentru luat notițe (în modul tabletă), scris esee, dar și pentru conferințe online. De asemenea, acesta poate fi folosit și pentru editare foto.

Laptop-ul vine cu Windows 10 Pro preinstalat.

Conectivitate

Când vine vorba de conectivitate, acest laptop stă foarte bine. Avem aici suport Wi-Fi 6 și Wi-Fi Dual-Band, dar și Mu Mimo și un USB Thunderbolt 3. Găsim și un port HDMI, două porturi USB și un cititor de carduri SD.

Vitezele pe Wi-Fi sunt foarte bune, nereușind să dezamăgească la acest capitol.

Sunet

Laptop-ul are două difuzoare poziționate între capac și bază. Acestea se aud destul de tare, dar nu excelează la vreun capitol. Sunt niște difuzoare normal de laptop, dar care pot satisface utilizatorii.

Baterie

Bateria reprezintă un aspect important atunci când vrem să cumpărăm un laptop nou. Ei bine, pe Acer Spin 3 găsim o baterie mare. Aceasta poate oferi mai bine de 6 ore de utilizare continuă.

Ce ar fi o baterie bună fără o încărcare rapidă? Acer Spin 3 oferă o încărcare foarte bună, reușind să ducă laptop-ul de la 5 la 100% în mai puțin de 2 ore.

Preț și disponibilitate

Acer Spin 3 nu s-a lansat oficial în România. Acesta va fi disponibil începând din al 4-lea trimestru al acestui an în jurul prețului de 1000 de euro (aprox. 4500 de lei).

Concluzii

Acer Spin 3 este, așa cum am mai precizat pe parcursul review-ului, un laptop gândit pentru productivitate. Echipat cu pen și ecran cu touchscreen, acesta se poate transforma cu ușurință într-o tabletă. Performanța este și ea la nivel ridicat, dar nu vă așteptați la gaming pe un astfel de laptop. Conectivitatea este și ea de top, având aici până și noul standard Wi-Fi 6.

Recomand acest laptop pentru cei ce sunt axați pe partea de productivitate. Cu siguranță nu vă va dezamăgi!