Timp de citire: 2 minute

Apple chiar a terminat cu proiectul AirPower sau doar a vrut să-și elimine presiunea acumulată atunci când au anulat ”oficial” AirPower anul trecut ? În ultimele săptămâni zvonurile cum că Apple încă lucrează la el au crescut.

Publicitate

Știm că în 2017, Apple a introdus AirPower împreună cu iPhone X și l-au anunțat pentru 2018. Acel an a trecut și Apple nu l-au pus la vânzare. În 2019, Apple au anunțat că vor renunța la AirPower pentru că accesoriul este foarte greu de produs și nu ajunge la standardul de calitate dorit. În același timp, compania din Cupertino și-a cerut scuze clienților care așteptau punerea în vânzare. În plus, producătorul a subliniat crezul în viitorul wireless.

În Ianuarie, analistul Ming Chi Kuo speculase că Apple încă continuă să lucreze la AirPower. Iar acum, Jon Prosser adaugă o poză cu un prototip de AirPower și câteva informații despre acesta.

Prosser ne informează că inginerii Apple de la Sharing & Proximity au primit prototipe de AirPower pentru a lucra la comunicarea software dintre acest device și altele pentru un proiect viitor care conține procesorul Apple A11 la bord pentru reducerea dramatică a căldurii.

Întrucât Apple Watch folosește o metodă de încărcare proprietară, aceasta necesită mai multă energie care trebuie încărcată. În prototipele anterioare, se spune că asta ducea la supraîncălzire. Dar acum cu procesorul A11, acest nou prototip poate transmite puterea în anumite zone ale bobinei și poate aștepta în mod dinamic o scădere a temperaturii înainte de a aplica mai multă putere pentru a evita supraîncălzirea.