Timp de citire: 3 minute

Acum ceva timp am scris un articol legat de OxygenOS și de faptul că nu mai este „atât de smooth precum vrea OnePlus să crezi”. Acel articol îl puteți găsi aici.

Publicitate

Totuși, iată-ne la câteva luni distanță, iar OnePlus 7 Pro-ul meu a primit un al doilea update Open Beta cu OxygenOS 11, bazat pe Android 11. Nu știu cum au făcut-o, dar au reușit să facă să îmi placă să-mi folosesc telefonul la fel de mult ca la început.

Ideea este că update-ul a întârziat destul de mult. Dacă noi ne-am fi așteptat ca programul Open Beta să înceapă în decembrie, ne-am înșelat. Din cauza unor probleme ce au fost ulterior remediate de echipele OnePlus și Qualcomm, acualizarea a ajuns abia în ianuarie.  Totuși, ăsta e singurul lucru pe care îl am de spus rău despre acest update. Desigur, are mici probleme, așa cum are orice Beta. Mi-am asumat acest lucru când m-am alăturat programului OB, deci nu mă voi plânge.

OnePlus – experiență fără lag pe Android 11

Dacă în trecut mă plângeam de lag ocazional și experiență not-so-smooth, acum lucrurile se schimbă. OxygenOS 11 și fluiditatea sa îmi aduc aminte de OnePlus 5T, un telefon pe care tata încă îl folosește cu plăcere. OnePlus a reușit să aducă pe telefoanele mai vechi o experiență demnă de sloganul „Fast & smooth”. Vreau să spun că nu am avut lag de când am instalat primul update Beta și până acum. Acest aspect este unul foarte important.

Nu mai vorbesc despre schimbările de UI (mie personal îmi sunt simpatice), care teleportează oarecum telefonul meu din 2019 în 2021. Și camera a fost îmbunătățită, ceea ce nu e puțin lucru. Bine, nu am simțit niciodată nevoia de Google Camera pe al meu 7 Pro. Totuși, ca idee, uneori prefer stock. De multe ori chiar.

OxygenOS 11 – Un refresh pe care eu mi-l doream

Ok, să discutăm despre funcțiile lui Android 11. Avem multe opțiuni de personalizare, clasic pentru telefoanele OnePlus, un Always On Display (funcție ce îmi lipsea de pe Mate 20 Pro), redesign pentru o utilizare mai ușoară cu o mână, opțiuni mai bune de privacy, dark mode programabil etc.

Mie unul îmi place foarte mult acest update și sper ca versiunea stabilă să fie la fel de smooth ca cea Beta. Sunt sigur că fiecare problemă va fi rezolvată în următoarele actualizări software. Nu știu nimic legat de disponibilitatea pe canalul stable pentru Android 11. Totuși, sunt convins că vom primi ceva informații legat de asta cât de curând.

Mă bucur că OnePlus a făcut din OxygenOS ceea ce trebuia să fie: o experiență fast & smooth cum pe puține interfețe Android am mai văzut. Parcă și Android 11 are optimizările lui, care cu siguranță afectează în mod pozitiv stabilitatea sistemelor de operare.