Timp de citire: 2 minute

Tehnologia de încărcare wireless nu este nouă. Aceasta a suferit diverse transformări și schimbări pe parcursul anilor. NFC, prietenul vostru care vă ajută cu plățile contactless, intră și el în cursa pentru încărcarea wireless.

Publicitate

Forumul NFC tocmai a aprobat standardul Qi pentru încărcare wireless, ceea ce înseamnă că NFC (Near-Field Communication) va fi capabil de o astfel de încărcare. Oricum, nu vă așteptați la viteze mari. Prima versiune va putea să încarce cu 1W, deci cu siguranță nu va fi prea util pentru telefoane. Cu toate acestea, ceasurile sau căștile wireless s-ar putea bucura de această tehnologie.

Koichi Tagawa scrie că:

The NFC Forum’s Wireless Charging Technical Specification allows for wireless charging of small battery-powered devices like those found in many of the estimated 36 billion IoT devices in use today. NFC wireless charging is truly transformative because it changes the way we design and interact with small, battery-powered devices as the elimination of plugs and cords enables the creation of smaller, hermetically-sealed devices.

Conform acestuia, această tehnologie va fi utilă pentru device-urile cu baterii mici, precum cele ce se găsesc în cele 36 de miliarde de produse IoT. Acesta susține că NFC Wireless Charging este o schimbare a design-ului chip-ului și a interacționării cu device-urile cu baterii mici.

Wireless Charging-ul va permite încărcarea si comunicarea cu alte dispozitive printr-o singură antenă și ar putea fi un salvator de cost și spațiu pentru producători, ținând cont că NFC-ul este adăugat oricum.

Tehnologia de încărcare pe care NFC o va oferi va fi slabă, mai ales atunci când comparăm cu device-uri precum Huawei P40 Pro Plus care se va încărca la 40W. Unde mai punem că seria 20 de la Samsung oferă încărcare reversibilă mai puternică. Cu toate astea, aceasta va fi utilă pentru device-urile mici, care nu au nevoie de o baterie mare pentru a funcționa.