Timp de citire: 5 minute

De multe ori se întâmplă ca lumea să mă întrebe „Ce telefon îmi recomanzi?”. Bugetul oamenilor este, în medie, undeva la 1500 de lei.

Publicitate

Având în vedere acest lucru, v-am pregătit o listă de 5 telefoane, cu prețuri ce ajung la maxim 1500 de lei, care vă pot oferi o experiență bună de utilizare și un raport calitate/preț foarte bun.

Înainte de a trece la lista propriu-zisă, aceste telefoane sunt alese conform punctului meu de vedere. Posibil ca unii utilizatori să nu fie de acord cu ceea ce spun eu.

  • Realme 6S

Eu am ales să includ pe listă telefonul Realme 6S datorită raportului calitate/preț excelent. Acest telefon oferă un ecran IPS de 6.5″, cu acoperire Gorilla Glass 5, rezoluție Full HD+ și rată de refresh de 90Hz, iar luminozitatea acestuia ajunge până la 480 nits.

Telefonul rulează cu un procesor Mediatek G90T la bord, un procesor bun pentru categoria sa de preț. Cât despre memorie, modelul selectat de mine vine cu 4GB RAM și 64GB stocare UFS 2.1 + slot pentru card microSDXC.

Device-ul vine cu un setup de 4 camere, cu un senzor prinicpal de 48MP, unul ultra-wide de 8MP, unul macro de 2MP și unul pentru adâncime de 2MP. Pe față primim o cameră de 16MP, care este suficientă pentru selfie-uri.

Realme 6S vine cu o baterie de 4300 mAh și încărcare rapidă la 30W. Telefonul rulează Android 10 cu interfața RealmeUI aplicată peste.

Preț: 960 de lei

  • Oppo A72

Am inclus Oppo A72 pe acestă listă datorită raportului calitate/preț foarte bun. Telefonul vine și cu câteva caracteristici ce îl diferențiază puțin de restul device-urilor.

Oppo A72 vine cu un ecran IPS de 6.5″, cu acoperire Gorilla Glass 3 și rezoluție Full HD+. Telefonul rulează cu un procesor Snapdragon 665 la bord, care este ajutat de 4GB RAM și 128GB stocare. Pe lângă opțiunile standard de memorie, device-ul vine si cu slot pentru card microSDXC.

Telefonul vine cu un setup de 4 camere pe spate, cu un senzor principal de 48MP, unul ultra-wide de 8MP, unul macro de 2MP și unul pentru adâncime de 2MP. Pe partea frontală primim o cameră de 16MP, care va face selfie-uri foarte bune.

Oppo A72 vine cu o baterie de 5000 mAh și încărcare rapidă la 18W. Telefonul rulează Android 10 cu interfața ColorOS aplicată peste. Acest device se diferențiază prin oferirea unui set de difuzoare stereo, ce vor îmbunătăți semnificativ calitatea audio si experiența de vizionare a conținutului audio/video.

Preț: 1100 de lei

  • Xiaomi Redmi Note 9 Pro

Redmi Note 9 Pro a fost inclus pe această listă datorită raportului calitate/preț excelent. Device-ul vine cu un ecran IPS de 6.67″, cu acoperire Gorilla Glass 5 și rezoluție Full HD+.

Telefonul rulează cu un procesorul Snapdragon 720G, care oferă performanțe foarte bune pentru categoria sa de preț. Acesta este ajutat de 6GB RAM și 64GB stocare UFS 2.1. Pe lângă stocarea standard, device-ul vine și cu un slot microSDXC.

Xiaomi Redmi Note 9 Pro vine cu un setup de 4 camere, cu un senzor principal de 64MP, unul ultra-wide de 8MP, unul macro de 5MP și unul pentru adâncime de 2MP. Pe partea frontală primim o cameră de 16MP, care va oferi rezultate foarte bune la capitolul selfie.

Device-ul vine cu o baterie de 5020mAh și încărcare rapidă la 30W. Telefonul rulează Android 10 cu interfața MIUI aplicată pestea acesta.

Preț: 1200 de lei

  • Huawei Nova 5T

Atenție! Acest device suportă servicii Google!

Huawei Nova 5T este un telefon foarte bun din punct de vedere al raportului calitate/preț.  Telefonul vine cu un ecran IPS de 6.26″, cu rezoluție Full HD+.

Device-ul rulează cu procesorul Kirin 980, același de pe telefoanele Huawei Mate 20 Pro și Huawei P30 Pro. Acesta este ajutat de 6GB RAM si 128GB stocare. Pe acest model nu primim slot pentru card microSD.

Huawei Nova 5T vine cu un setup de 4 camere, cu un senzor principal de 48MP, unul ultra-wide de 16MP, unul macro de 2MP și unul de adâncime de 2MP. Pe partea frontală primim un senzor de 32MP, perfect pentru selfie-uri cu prietenii și persoanele dragi.

Telefonul aduce o baterie de 3750mAh și încărcare rapidă la 22.5W. Nova 5T rulează Android 10 cu interfața EMUI aplicată peste acesta.

Preț: 1400 de lei

  • Realme 6 Pro 

Telefonul Realme 6 Pro este unul excelent la banii săi, fiind și motivul pentru care există în această listă.

Device-ul vine cu un ecran IPS de 6.6″, cu protecție Gorilla Glass 5, rată de refresh de 90Hz și rezoluție Full HD+. Luminozitatea maximă a acestui ecran este de 480 nits, suficient pentru împrejurările în care telefonul va fi folosit.

Realme 6 Pro rulează cu procesorul Snapdragon 720G, același de pe Xiaomi Redmi Note 9 Pro. Acesta este ajutat de 8GB RAM și 128GB stocare UFS 2.1. Pe lângă stocarea standard, telefonul vine și cu un slot pentru card microSDXC.

Device-ul vine cu un setup de 4 camere pe spate, cu un senzor principal de 64MP, unul telephoto de 12MP cu zoom 2x, unul ultra-wide de 8MP și unul pentru adâncime de 2MP. Pe partea frontală primim 2 senzori, unul wide de 16MP și unul ultra-wide de 8MP.

Telefonul vine cu o baterie de 4300mAh și încărcare rapidă la 30W. Realme 6 Pro rulează Android 10 cu interfața RealmeUI aplicată peste.

Preț: 1490 de lei

Acestea sunt 5 telefoane pe care eu le recomand în bugetul de 1500 de lei. Vă rog să luați la cunoștință faptul că această listă este realizată conform opiniei personale. Poate unii utilizatori vor fi sau nu de acord cu mine.

Sper să vă fie de folos acest top realizat de mine!