Timp de citire: 2 minute

HTC a fost cândva un mare nume când venea vorba de smartphone-uri. Până și eu am fost un fan al companiei acum câțiva ani. Cu toate acestea, ceva s-a întâmplat, iar compania a cam dispărut din peisajul marilor producători de telefoane.

Publicitate

Ieri HTC a anunțat primul telefon al companiei care suportă 5G. Numele acestuia este HTC U20 5G. Telefonul stă bine la capitolul performanță, dar când vine vorba de design și preț, HTC dezamăgește fanii și posibilii cumpărători.

Primul lucru care atrage atenția este spatele. Acesta, spre deosebire de alte telefoane cu același preț, este construit din policarbonat, material specific telefoanelor low-end. Pe partea frontală avem parte de margini destul de groase, mai ales bărbia, și un mic decupaj pentru cameră.

 

Design-ul reușește să dezamăgească. Dacă în trecut HTC era lăudată pentru modul în care arătau telefoanele, acum au început să facă economie la acest capitol. Ecranul este unul IPS LCD de 6.8 inch și are o rezoluție Full HD+. Datorită muchiilor nu prea înguste, HTC U20 5G are un raport de acoperire a ecranului de 83.5%.

Când vine vorba de performanță, aici nu stăm atât de rău. La interior se găsește un procesor Qualcomm Snapdragon 765G, ajutat de 8GB RAM și 256GB de stocare. Avem suport 5G și NFC, iar la bază găsim un port USB Type-C.

Cât despre camere, aici avem un setup quad-camera. Vine cu un senzor principal de 48MP, un senzor ultra-wide de 8MP, unul macro de 2MP și unul pentru bokeh de 2MP. Telefonul promite filmare 4K30 pe spate. Vine cu bliț dual-tone, HDR și stabilizare gyro-EIS. Pe partea din față se găsește o cameră de 32MP ce poate filma în 1080p.

Bateria device-ului este una de 5000mAh cu încărcare rapidă la 18W. Amplasarea senzorului de amprente este pe spate, fiind unul fizic, iar la bord avem android 10 ca sistem de operare.

Prețul device-ului va începe de la $640 în Taiwan, ceea ce ar însemna aproximativ 2700 de lei.

Ce părere aveți de acest device?