Timp de citire: < 1 minut

În timp ce achiziția Fitbit de către Google se află încă într-un proces de legalizare, fiind privită cu îngrijorare din cauza cantității de date care poate fi obținută de Google și a posiblității de a face piața mai puțin inovatoare, compania continuă să decidă în mod independent ce să facă.

Publicitate

Ieri, compania a anunțat un studiu care ”ajută la determinarea modului în care Fitbit poate ajuta la crearea unui algoritm pentru a detecta infectații cu COVID-19 înainte ca acestia să aibe simptomele inițiale”, deoarece chiar înainte de începerea pandemiei compania bănuiau că ar fi posibil să găsească o modalitate de a detecta boli infecțioase.

Studiul se realizează cu parteneri precum Scripps Research Translational Institute și Stanford Medicine Healthcare Innovation Lab, care vor folosi date și un scurt chestionar în aplicația Fitbit pentru a începe cercetarea.

Potrivit comunicatului oficial, studiul va oferi o serie scurtă de întrebări care pot fi accesate în aplicația Fitbit la ”assessments & reports” din secțiunea ”discover”. Întrebările vor fi de tipul:

  • Dacă ați avut, aveți sau ați putea avea gripă sau COVID-19
  • Orice simptome cu care vă confruntați sau le-ați experimentat
  • Informații adiționale legate de istoricul medical și datele demografice

Răspunsurile vor fi utilizate împreună cu alte date furnizate de Fitbit, iar participarea este complet voluntară, însă deocamdată doar în America și Canada.