Timp de citire: 2 minute

Așa cum știm, seria Galaxy S21 de la Samsung urmează să debuteze luna aceasta, pe 14 ianuarie. Așadar, leak-urile curg pe rețelele de socializare, iar una dintre știrile importante este reprezentată de detaliile legate de camerele foto pe care Samsung le va integra pe aceste terminale.

Publicitate

Să discutăm prima dată despre Samsung Galaxy S21 și S21+, care vor vor folosi senzori similari în dimensiuni cu cei de pe seria S20. Ar trebui să regăsim o cameră de 12MP principală, una de 12MP pentru pozele ultra-wide și una de 64MP pentru zoom. Pe partea frontală, terminalele vor adopta un senzor de 10MP.

Cât despre S21 Ultra, aici vom observa câteva diferențe și schimbări. Dacă ne aducem aminte, senzorul de pe S20 Ultra avea multe probleme cu focalizarea, fapt ce altera multe fotografii atunci când telefonul nu reușea să prindă clar subiectul. Pe Note 20 Ultra am văzut un senzor de focalizare laser, lucru care a oferit un mare avantaj și a rezolvat problema majoră de la seria S.

Nu știm dacă pe S21 Ultra urmează să vedem un senzor nou din partea companiei. Însă specificațiile sunt clare: 108MP pentru camera principală, 12MP pentru cea ultra-wide și câte 10MP pentru fiecare cameră telephoto, fiind aici două la număr: una pentru zoom 3x și una pentru zoom 10x.

Sperăm că Samsung s-a axat mai mult pe procesarea software, optimizând procesorul Exynos 2100 pentru a realiza fotografii și filmări mai bune.