Timp de citire: 8 minute
  • Lăsați-vă învăluiți de sunetul favorit și nimic altceva, datorită tehnologiei de top de anulare a zgomotuluii a noilor WH-1000XM5, cu opt microfoane și funcție de optimizare Auto NC
  • Bucurați-vă de o calitate excepțională a sunetului și de o experiență de top a apelurilorii, adaptate mediului în care vă aflați
  • Purtare foarte confortabilă și ascultare întreaga zi, cu un nou design și o autonomie a bateriei de până la 30 de ore.

    Publicitate

Sony lansează astăzi cel mai nou model al seriei sale premiate 1000X, noile căști wireless WH-1000XM5 cu funcția de anulare a zgomotului. Noul model le oferă utilizatorilor o experiență imersivă complet nouă, fără distrageri și datorită implementării noilor tehnologii Sony, duc calitatea audio și capacitatea de top de anulare a zgomotului a modelului anterior WH-1000XM4 la un alt nivel.Cea mai bună experiență de anulare a zgomotului tocmai a devenit și mai bună

Căștile WH-1000XM5 au fost realizate folosind cea mai avansată tehnologie Sony în materie de anulare a zgomotului, integrând două procesoare care controlează opt microfoane ce reduc dramatic zgomotul, în special în gama notelor de mijloc și a notelor înalte. Modelul oferă și funcția Auto NC Optimizer care se ocupă de optimizarea automată a nivelului de anulare a zgomotului, în funcție de mediul în care se află utilizatorul. Astfel, fie că utilizatorul încearcă să se concentreze la munca sa într-o cafenea aglomerată sau își dorește să se relaxeze pe durata drumului până la birou, căștile WH-1000XM5 conturează un mediu de ascultare imersiv.

Cu ajutorul Integrated Processor V1, WH-1000XM5 eliberează întregul potențial al procesorului Sony HD Noise Cancelling Processor QN1, cu driverul special proiectat de 30mm care amplifică puterea de anulare a zgomotului. Aceste funcționalități îmbunătățesc claritatea sunetului și reproducerea bass-ului, creând o experiență incomparabilă de anulare a zgomotului care le permite utilizatorilor să se deconecteze complet de la lumea din jurul lor.

Sunet excepțional, proiectat pentru perfecțiune

Căștile WH-1000XM5 definesc un nou standard în ceea ce privește calitatea audio de top. Selecția meticuloasă a specialiștilor Sony atunci când vine vorba despre materiale și despre procesul de asamblare a acestora înseamnă că utilizatorii se pot bucura de melodiile favorite exact așa cum ar trebui experimentate acestea.

Driverul de 30mm special proiectat, cu o structură ușoară și rigidă, utilizează material compozit din fibră de carbon ce îmbunătățește sensibilitatea la frecvențe înalte, pentru o experiență sonoră cât mai naturală. Tehnologiile unice Sony includ lipire fără plumb cu elemente din aur, pentru conectivitate excelentă și optimizarea circuitului, detalii care garantează că utilizatorii se bucură de sunet clar și consistent pentru fiecare melodie.

Mai mult, aceștia pot experimenta conținut audio premium, cu și fără fir, datorită High-Resolution Audio, prin tehnologia unică Sony de codare audio LDACiii – adoptată ulterior la nivel de industrie. Toate piesele vor fi, astfel, aduse la o calitate a sunetului de înaltă clasă prin folosirea DSEE Extreme™iv care îmbunătățește calitatea fișierelor audio în timp real, permițându-le utilizatorilor să perceapă toate detaliile fine pe care artistul le-a imprimat melodiilor favorite.

De asemenea, aceste noi căști sunt certificate 360 Reality Audio, ceea ce înseamnă că fiecare utilizator se poate bucura de o experiență de audiție imersivă, personalizatăv.

Calitate a apelurilor de top în industrie

Cu ajutorul căștilor WH-1000X5 utilizatorii pot prelua apeluri, indiferent de locul în care se află. Tehnologia precisă Sony Voice Pickup utilizează patru microfoane cu beamforming și o structură bazată pe reducerea zgomotului prin utilizarea inteligenței artificiale (AI) pentru a izola precis vocea vorbitorului, în vreme ce o nouă structură dedicate reducerii zgomotului cauzat de vânt minimizează acest factor perturbator în timpul apelurilor de voce. Așadar, acum o stradă aglomerată sau un mediu de lucru zgomotos devin și ele locuri ideale pentru un apel rapid către prieteni sau colegi.

Design nou, îmbunătățit, pentru un confort și mai mare

Pentru cei care sunt deja familiari cu design-ul iconic al seriei WH-1000X, noile WH-1000XM5 vin cu o evoluție frumoasă la nivel de stil – un nou design fără elemente perturbatoare, cu un finisaj fin, într-o bandă de prindere peste cap din piele moale, complet nouă și ea, alături de un slider fluid. Noul material moale al cupelor, din piele sintetică, se oferă o purtare confortabilă, eliminând presiunea asupra urechilor și blocând zgomotul extern, în așa fel încât utilizatorii pot continua audiția întreaga zi, fără niciun fel de disconfort.

Căștile care oferă control fără efort

Sony știe că lumea de astăzi se mișcă într-un ritm alert, așadar la finalul unei zile aglomerate de lucru, atunci când utilizatorii ajung în liniștea propriei locuințe, căștile WH-1000XM5 fac ca această tranziție să fie una foarte fluidă, datorită funcției Adaptive Sound Control. Aceasta ajustează automat sunetul pentru a se potrivi mediului înconjurător, recunoscând cele mai frecventate locații și ajustând în consecință setările de sunet ambiental.

Modelul WH-1000XM5 integrează și opțiunea Quick Access, în așa fel încât pot fi configurate pentru a relua redarea de pe Spotify, de exemplu, doar prin atingerea cupei o dată sau de două ori, fără să fie nevoie ca utilizatorii să atingă smartphone-ulvi.

Sony oferă și posibilitatea de a asculta muzica favorită în siguranță, datorită aplicației Sony Headphones Connect, comparând datele referitoare la presiunea sunetului înregistrate de căști cu recomandările Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Astfel, utilizatorii vor primi notificări instant direct din sistemul de operare atunci când nivelul volumului este prea ridicat.

Căștile WH-1000XM5 vin și cu funcționalități inteligente care să-i ajute pe utilizatori să navigheze fără efort prin toate provocările unei zile. Datorită funcției Speak-to-Chatvii, de exemplu, aceștia pot purta o scurtă conversație, iar căștile vor opri automat muzica, lăsând să pătrundă sunetul ambiental. Odată ce discuția s-a încheiat, muzica va continua să fie redată. Iar cu ajutorul „Instant Pause” soundtrack-ul propriu se va opri imediat ce castile sunt date jos.

Modelul WH-1000XM5 este compatibil și cu Google Assistant și Alexa, în așa fel încât să fie de ajutor și pentru situațiile întâmpinate zilnic, pentru suport hands-free și atunci când cei care le poartă se află în mișcare. Aceștia se pot conecta cu prietenii și familia, pot să obțină informațiile de care au nevoie, să asculte muzică, să seteze memento-uri și multe altele, doar prin utilizarea cuvintelor „OK Google” sau „Alexa”, activând astfel asistentul vocal favoritviii.

Asociere fără efort cu alte dispozitive

Păstrarea unei conexiuni continue nu a fost niciodată mai simplă, pentru că aceste căști Bluetooth pot fi asociate cu două dispozitive simultan. Atunci când utilizatorii primesc un apel, căștile știu de la care dispozitiv vine acesta și se conectează automat la device-ul potrivit. De asemenea, cei care le poartă pot să comute rapid între două dispozitive, doar prin atingerea unui buton.

Căștile WH-1000XM5 sunt compatibile și cu noua funcționalitate Google Fast Pair, făcând astfel posibilă conectarea lor facilă cu dispozitivele Android. De asemenea, utilizatorii pot să-și identifice locul în care și-au lăsat căștile, iar funcția Swift Pair face ca asocierea lor cu laptopul, PC-ul sau tableta cu Windows 11 sau Windows 10 să fie foarte rapidă și simplă.

Proiectate cu grijă pentru mediul înconjurător

Sony a realizat aceste căști cu multă grijă pentru mediul înconjurător. În ambalajulix noilor WH-1000XM5 nu există plastic, acesta fiind realizat pe baza unor principii care se referă la atingerea unei amprente cât mai scăzute asupra mediului, dar și a unei filosofii de tip „Made to be Remade” („Proiectat pentru a fi Reutilizat”), care are o orientare foarte puternică spre responsabilitatea socială. Cutia produsului este realizată folosind materiale reciclate și sustenabile, dezvoltate special pentru Sony. Căștile WH-1000XM5 folosesc și materiale din plastic reciclat de la anumite componente ale automobilelorx.

Putere și portabilitate întreaga zi

Sony vrea să le ofere utilizatorilor ocazia de a rămâne conectați și de a se bucura ore întregi de muzica artiștilor favoriți, asigurându-se că nimic nu interferează cu experiența de audiție. Astfel, căștile WH-1000XM5 vin cu o autonomie impresionantă a bateriei, de 30 de ore, în așa fel încât sunetul la superlativ să îi însoțească și în călătoriile lungi. Iar pentru cei care se află pe fugă, căștile oferă un timp remarcabil de ascultare de 3 ore cu doar 3 minute de încărcare printr-un cablu USB Power Delivery (PD)xi.

Modelul WH-1000XM5 vine și cu o carcasă practică ce își poate reduce volumul, în așa fel încât să devină mai subțire și să poată fi depozitată foarte ușor, în așa fel încât căștile să poată să-i însoțească pe posesori în orice călătorie.

Parteneriatul cu superstarul global Khalid

Pentru lansarea noilor WH-1000XM5, Sony a încheiat un parteneriat cu starul global Khalid, artist Sony Music Entertainment, pentru ca acesta să povestească mai multe despre felul în care căștile oferă o experiență de audiție premium pentru muzica favorită.

„Ca artist și iubitor de muzică, audiția de calitate este foarte important pentru mine, iar noile căști Sony WH-1000XM5 oferă experiențe muzicale de calitate, la cel mai înalt nivel”, a spus Khalid. „Funcția de anulare a zgomotului chiar de face să te simți mai aproape de muzică și să auzi toate detaliile unei piese, transportându-te într-o altă lume, așa cum îmi place să experimentez muzica”.

Preț și disponibilitate

Căștile WH-1000XM5 sunt disponibile în variantele de culoare negru și argintiu platinat și vor putea fi achiziționate începând cu luna mai, la un preț aproximativ de 2100 de lei.

i De la 1 ianuarie 2022. Potrivit unui studiu realizat de Sony Corporation, pe baza standardelor și recomandărilor JEITA în ceea ce privește design-ul benzii de prindere pe cap a căștilor cu funcția de anulare a zgomotului.

ii De la 1 ianuarie 2022, măsurat conform recomandărilor ETSI, raportat la stilul benzii de prindere pe cap a căștilor cu funcția de anulare a zgomotului, fără căștile cu microfon extern sau dongle USB. Calitatea apelurilor exclude impedimentele cauzate de dispozitivul mobil, terțe părți cu rolul de furnizori de servicii, condiții care țin de conexiunea la Internet, rețea sau factori de mediu.

iiiFuncția trebuie setată pe „Priority on Sound Quality” folosind aplicația Sony | Headphones Connect. Sunt necesare dispozitive compatibile care suport LDAC.

iv Activați DSEE Extreme™ din aplicația Sony | Headphones Connect.

vEste necesară aplicația Sony | Headphones Connect. Necesită un abonament la un serviciu de streaming de muzică – se aplică taxe de abonament. Unele dintre aceste servicii pot să nu fie compatibile în anumite țări/regiuni.

vi Instalați aplicația Spotify și realizați setările necesare prin aplicația Sony | Headphones Connect. Serviciul Spotify ar putea să nu fie disponibil în anumite țări/regiuni.

viiSetați funcția pe „ON” din aplicația Sony | Headphones Connect. Pentru a dezactiva funcția Speak-to-Chat și a vă întoarce imediat la muzică, apăsați în dreapta panoului cu touchpad. În caz contrar, muzica va relua redarea după 15 secunde de la încheierea conversației în modul Speak-to-Chat. Acest interval poate fi personalizat și el folosind aplicația Sony | Headphones Connect.
În cazuri rare, funcția Speak-to-Chat s-ar putea activa neintenționat, ca răspuns la vibrații cauzate de dispozitive precum periuțe de dinți electrice, dispozitive electrice de masaj și aparate de ras electrice, dar și în timpul unor activități precum periajul dinților, tuse sau fredonarea unei melodii..

viii Funcționalitățile Google Assistant, inclusive detectarea prin folosirea adresării„OK Google” sunt disponibile doar atunci când căștile sunt conectate cu un dispozitiv Android™ compatibil. Google și Android sunt mărci înregistrate ale Google LLC. Amazon, Alexa și toate logo-urile relaționate sunt mărci înregistrate ale Amazon.com, Inc sau ale afiliaților săi. Google Assistant și Alexa nu sunt disponibile în toate limbile și țările/regiunile. Instalația aplicația Google și configurați-o folosind Sony | Headphones Connect. Pentru Amazon Alexa, instalați aplicația Amazon Alexa și configurați-o folosind Sony | Headphones Connect.

ix În funcție de regiunea geografică. Sunt excluse materialele adezive și cele folosite pentru coating.

x Plasticul reciclat este supus schimbării

xi Adaptorul nu este inclus în pachetul WH-1000XM5.