Timp de citire: 2 minute

Samsung Galaxy S21 Ultra este cel mai nou și mai tare device al coreenilor. Acesta vine cu o mulțime de funcții și feature-uri interesante, iar printre acestea se numără și un setup de tip quad-camera capabil să livreze până și video la rezoluție 8K.

Publicitate

Așa cum ne-au obișnuit, cei de la DXOMARK au testat în detaliu camerele acestui dispozitiv, iar astăzi a venit timpul să aflăm ce punctaj a luat S21 Ultra: 121 de puncte.

Înainte să analizăm puțin situația, să trecem repede printr-o listă de specificații:

  • Cameră principală: 108MP, 1/1.33″, 26mm, f/1.8, OIS, PDAF
  • Cameră ultra-wide: 12MP, 1/2.55″, 13mm, f/2.2, Dual-Pixel AF
  • Telephoto 1: 10MP, 1/3.24″, 70mm, f/2.4, Dual-Pixel AF, OIS
  • Telephoto 2: 10MP, 1/3.24″, 240mm, f/4.9, Dual-Pixel AF, OIS

Vorbeam mai sus de scorul de 121 de puncte obținut de Samsung Galaxy S21 Ultra. Ca să ne facem o idee, acesta se situează la 9 puncte distanță de iPhone 12 Pro Max și la 18 puncte de Huawei Mate 40 Pro+. Așadar, ce se întâmplă cu telefonul?

Comparativ cu rezultatele modelului anterior, Galaxy S20 Ultra, noul device al coreenilor rămâne în urmă cu 5 puncte, lucru tare straniu.

Ce pot să vă spun este faptul că pare să fie mai mult o problemă la nivel de procesare, ci nu la nivel de hardware. Având în vedere că senzorul utilizat pe modelul S21 Ultra este identic cu cel de anul trecut, altă variantă prea avem de luat în considerare.

Sursă: DXOMARK

Situația este destul de nasoală, mai ales dacă stăm să ne gândim că telefonul se află la egalitate cu telefoane precum Xiaomi Mi Note 10 Pro. Nu știu de ce, dar observ o tendință de scădere a punctajului obținut de telefoanele Samsung în clasamentul DXO. Spre exemplu, Note 20 Ultra, device ce folosește aceeași cameră precum modelele S21 și S20 Ultra, are doar 120 de puncte.

Cred că Samsung trebuie să regândească algoritmul de procesare foto cât mai repede. Nu știu ce se întâmplă și nici nu am răbdarea să studiez problema în detaliu, însă un minus pe care l-am identificat la Note 20 Ultra a fost filmarea. De fapt, acesta a fost cel mai mare minus, mai ales pe timp de noapte.

Se pare că partea video este cea ce trage telefonul în jos, DXO acordând aici doar 98 de puncte, în vreme ce la partea foto telefonul obține 128 de puncte. Așadar, problema nu este neapărat la fotografii, ci la videoclip-uri, iar Samsung vor fi nevoiți să facă o schimbare la acest capitol.