Timp de citire: < 1 minut

Samsung a dat-o în bară cu procesorul Exynos de anul acesta. Chip-ul prezent pe telefoanele din seria S și din seria Note au reprezentat un motiv serios pentru a cauza nemulțumirea clienților. Problemele au legătură cu supraîncălzirea și cu throttling-ul. Ei bine, Samsung ar putea schimba reputația procesoarelor sale odată cu Exynos 1000, care, după spusele unor surse de încredere, ar putea depăși procesoarele Snapdragon.

Publicitate

Există zvonuri că viitorul Exynos 1000 pe arhitectură de 5nm ar fi produs în colaborare cu AMD, ceea ce ar garanta succesul viitoarelor procesoare. Setup-ul ar aduce 1 nucleu principal, cel mai puternic, 3 nuclee pentru performanță medie și 4 nuclee pentru utilizarea zilnică a dispozitivului. În total, procesorul va aduce 8 nuclee.

Conform unor surse, nucleul principal ar putea fi unul X1, care este cu 23% mai puternic decât vechiul Cortex-A78. Scorul din Geekbench este unul mare, iar dacă este să ne orientăm după asta, aici obținem o performanță mai puternică și decât viitorul Snapdragon 875.

Să fi ajuns Samsung la rețeta perfectă pentru succes? Urmează să aflăm odată cu lansarea telefoanelor din seria S21.