Timp de citire: 3 minute

După multe zvonuri și teasere, mult așteptatul smartphone de gaming de la Lenovo este prezentat în sfârșit. Fiind unul dintre cei mai mari concurenți ai industriei printre celelalte modele de la Blackshark, Nubia și Asus, Lenovo vine pe piață prezentând tot ce poate face mai bun în acest an.

Publicitate

Concentrat pe furnizarea unei experiențe de gaming complet orizontale, Lenovo Legion Phone Duel prezintă un design deosebit față de orice oferă ceilalți competitori în prezent, cu o cameră frontală poziționată pe laterală, camere principale plasate central și componente interne complet repoziționate.

Atât la exterior cât și la interior telefonul a fost conceput pentru o astfel de utilizare: avem o cameră frontală poziționată pe partea laterală a smartphone-ului, astfel încât gamerii să pot face livestream-uri, permițând folosirea camerei frontale fără ca degetele să o acopere.

De remarcat este de asemenea și prezența a doi conectori USB-C: unul poziționat jos, acolo unde ne-am aștepta cu toții, și celălalt pe laterala din stânga. Lenovo permite utilizarea ambelor porturi în același timp pentru încărcarea bateriei.

În interior avem cele două celule de baterie împărțite în fiecare jumătate a smartphone-ului, cu placa de bază și camerele aflate pe mijloc. Fiecare celulă are o capacitate de 2.500mAh, însumând 5.000mAh. Aflați că telefonul oferă o încărcare rapidă de până la 90W, care încarcă bateriile de la 0% până la 50% în doar 10 minute, și 100% în 30 de minute. Acest lucru poate fi posibil prin utilizarea celor două porturi USB-C simultan. Nici nu vreau să mă gândesc cât de ridicol ai părea încărcându-ți telefonul așa :)).

Concentrându-ne mai mult pe hardware acum, avem un smartphone cu cea mai bună performanță pe are o poate oferi un Android până în acest moment fiind echipat cu procesorul Snapdragon 865+ și până la 16GB RAM LPDDR5 + stocare 512GB UFS 3.1. Lenovo a implementat un display AMOLED de 6.65-inch cu o rată de refresh de 144Hz și timp de răspund de 240Hz pentru a reduce latența dintre atingere și ce se întâmplă pe ecran.

Este posibil să utilizăm unul dintre port-urile USB-C pentru a conecta smartphone-ul la un monitor extern, permițând utilizatorilor ulterior să conecteze o tastatură sau un mouse. Lenovo oferă de asemenea și triggere pe laterale, unul dintre cele mai bune sisteme de răcire, software personalizat cu o groază de funcții și 2 difuzoare stereo frontale cu un volum foarte ridicat.

Deși lansarea telefonului a avut loc astăzi, telefonul va fi disponibil în următoarele luni în anumite piețe precum: Africa, Europa, orientul mijlociu și Asia. Prețurile și configurațiile sunt următoarele:

  • 8GB + 128GB – $500
  • 12GB + 128GB – $557
  • 12GB + 256GB – $600
  • 16GB + 512GB – $740