Timp de citire: 5 minute

Din forjele producătorului Genesis ne-a sosit pentru reviewul de astăzi o armă indispensabilă oricărui jucător, indiferent de genul preferat. Combo-ul de gaming format din mouse-ul cu iluminare RGB Krypton 750 și gamepad-ul Carbon 500 MAXI ARMADA ne promite performanțe de excepție și o greutate ajustabilă în 12 trepte la nivelul mouse-ului.

Publicitate

Specificații:

Mouse Krypton 750:
 • Rezoluție: 200-8000 DPI
 • Senzor: optic, Pixart PAW3333
 • Switch-uri mecanice Huano cu durată de viață de 50 de milioane de apăsări
 • Memorie încorporată
 • Greutate ajustabilă
 • Număr de butoane: 6, toate programabile
 • Iluminare RGB: 9 moduri de iluminare
 • Accelerație maximă suportată: 35 G
 • Frecvență de eșantionare maximă: 1000 Hz
 • Viteză maximă de deplasare: 300 inci/s
 • Conectare: pe fir, USB 2.0
 • Lungimea cablului: 180 cm
 • Sisteme de operare suportate: Windows XP, Windows Vista, Windows 8, Windows 7, Windows 11, Windows 10, Linux, Android
 • Accesorii incluse: 2 fețe, set de greutăți, set de tălpi de alunecare
 • Lungime: 118 mm
 • Lățime: 61 mm
 • Înălțime: 39 mm
 • Greutate: 58 g

Gamepad Carbon 500 MAXI ARMADA:

Material: textil, cauciuc
Impermeabil: da
Lungime: 900 mm
Lățime: 450 mm
Înălțime: 2.5 mm

Scos din ambalaj, gamepad-ul Carbon 500 este absolut uriaș, cu o lungime de aproape un metru. Imaginea imprimată este foarte frumoasă, cu o calitate bună a printului și logo-ul Genesis în colțul din dreapta-sus. Carbon 500 este acoperit cu o suprafață foarte fină compatibilă cu toate tipurile de mouse, optimizată pentru glisare rapidă. Suprafața inferioară este făcută dintr-un cauciuc cu o priză foarte bună pe birou, care va face imposibilă orice deplasare accidentală. Marginile sunt tivite pentru o rezistență foarte bună în timp, și pad-ul este impregnat pentru a fi impermeabil.

Lipit pe spatele gamepad-ului vom găsi un bonus sub forma unor coduri-invitație care ne vor da acces la niște bonusuri fie când ne facem un cont nou în jocul World of Warships fie pentru un cont deja existent.

Mouse-ul Krypton 750 sosește configurat cu greutăte minimă, deci echipat cu o față perforată și fără greutăți montate, dar vom găsi în cutie încă o față de schimb „clasică”, fără orificii, un set de tălpi de schimb din teflon și un set de greutăți. Dimensiunea sa este undeva între o priză fingergrip și una clawgrip, pentru o mână de mărime medie. Firul de conectare este împletit, foarte moale, cu o textură plăcută și o lungime de nu mai puțin de 1,8 m.

Plasticul din care e construit mouse-ul este unul mat de foarte bună calitate, iar finisarea ireproșabilă. Senzația în timpul manipulării este una de obiect rigid, fără jocuri, scârțâieli sau sunete dubioase, indiferent dacă ne referim la carcasă, butoane sau rotiță. Tălpile de alunecare sunt din teflon, iar Genesis a inclus un inel tot din teflon și în jurul senzorului, pentru o stabilitate maximă și performanțe cât mai uniforme. Lângă senzor este prezent și un comutator care poate schimba polling rate-ul.

Desfacerea mouse-ului necesară schimbării feței sau ajustării setului de greutăți se face fără unelte, printr-o simplă ridicare cu mâna a feței curente. Matrițarea fețelor de schimb și a setului de greutăți este foarte bună, și toate elementele se așează perfect în alveolele care le sunt destinate. Deci sub aspectul fizic, un produs de calitate, cu absolut nimic de reproșat.

Cele 12 greutăți de 1,5 grame fiecare pot modifica greutatea mouse-ului pe măsura oricăror gusturi, începând de la greutatea minimă de 58 de grame.

Distanța de lift-off este între 1.2 și 2.4 mm, deci mai mare decât grosimea unui CD, dar mai mică decât cea a două CD-uri suprapuse. Atât senzorul optic Pixart PAW3333 cât și switch-urile Huano sunt unele cu o reputație foarte bună în industria de gaming, și oferă o durată de viață mai mult decât suficientă pentru acestea din urmă, cu până la 50 de milioane de apăsări.

Krypton 750 prezintă și o iluminare RGB de foarte bună calitate, separată în trei zone independente pe suprafața mouse-ului. Culorile sunt intense, cu treceri foarte plăcute între nuanțe. Configurarea iluminării se face prin softul dedicat disponibil pe site-ul Genesis, prin intermediul căruia vom putea alege diverse modele de iluminare statică sau dinamică.

Tot prin intermediul acestui soft vom putea seta funcțiile celor șase butoane, cărora le putem aloca funcții de mouse, setări de rezoluție, macro-uri, shortcut-uri spre programe sau multimedia. Pentru rezoluție putem seta între 1 și 8 trepte, fiecare cu un DPI ales după dorință, între 200 și 8000. Cu o apăsare de buton putem să ne mutăm între aceste rezoluții, cu flexibilitate maximă în funcție de contextul în care ne aflăm. Avem și un feedback vizual pentru rezoluția curentă, pentru că putem seta pentru fiecare treaptă de rezoluție o culoare anumită. Dacă este nevoie, putem seta și latența butoanelor, între 10 și 100 de milisecunde, și de asemeni putem seta independent sensibilitățile axelor X și Y.
Software-ul a fost foarte stabil și nu a pus nici o problemă la instalare, cu un consum CPU insesizabil în timpul utilizării. Bineînțeles, după configurarea mouse-ului putem închide software-ul Genesis, toate setările fiind reținute în memoria mouse-ului, inclusiv macro-urile configurate. Putem astfel să beneficiem de funcționalitatea completă a mouse-ului și atunci când ne aflăm pe un calculator pe care nu există softul Genesis instalat. Macro-urile pot fi destul de complexe, cu comenzi sau coduri de până la 100 de caractere apăsate.

În practică a funcționat excelent combinația Genesis Krypton 750 – Carbon 500 MAXI. Mouse-ul alunecă perfect pe suprafața padului, cu mișcări foarte precise și o declanșare foarte previzibilă și controlabilă a click-urilor. Utilizarea în jocuri a fost o plăcere, atât ca performanță în jocuri unde controlul foarte rapid și precis a făcut o diferență mare față de un mouse și un gamepad obișnuite, dar și în utilizarea de zi cu zi, unde glisarea rapidă, suprafețele plăcute la atingere și controlul de excepție oferă permanent un plus de eficiență și satisfacție. În concluzie, pot recomanda oricui și fără nici o rezervă combinația de gaming de la Genesis formată din mouse-ul Krypton 750 și gamepad-ul Carbon 500 MAXI.