Iată că am ajuns și la ultima parte a recenziilor pentru telefonul OPPO Reno3 Pro 5G care a fost primit prin intermediul programului Orange Smartphone Tester. Vă voi prezenta câteva poze și filmări făcute cu el și o concluzie împreună cu punctele pro și contra ale acestuia.
OPPO Reno3 Pro 5G se laudă cu o cameră selfie de 32MP f/2.4 poziționată într-un decupaj în display și un setup quad camera format din următorii senzori:
- 48MP f/1.7, 1/2.0″, 0.8µm, PDAF, OIS
- 13MP f/2.4 telephoto cu zoom optic 2x, 1/3.4″, 1.0µm, PDAF,
- 8MP, f/2.2 ultrawide de 115˚, 1/3.2″, 1.4µm
- 2MP f/2.4 alb-negru, 1/5.0″, 1.75µm
Spre deosebire de modele anterioare din seria Reno cu ale sale camere principale care nu ieșeau deloc în relief, aici modulul camerelor iese puțin din relief. Acest lucru cauzează un joc al telefonului dacă îl țineți pe suprafață plată. Noroc că putem rezolva acest inconvenient cu husa din pachet.
Punând acest setup de camere la încercare, am fost impresionat să văd cât de bine s-a descurcat în majoritatea scenariilor în care l-am supus. Dacă ne urmăriți pe Instagram și Facebook a-ți putut vedea deja câteva fotografii dar și videoclipuri făcute cu acest device de care sunt mândru. Zic să nu mai lungim vorba și să trecem la poze.
Poze pe timp de zi
Fotografiile pe timp de zi mi s-au părut bune, având detalii cât încape și un HDR corect în cele mai multe poze. De ce zic în cele mai multe poze? Pentru că în câteva el încerca să lumineze prea multe umbrele, ieșind ceva care nu arată chiar ok. Culorile au fost destul de reale, însă în modul portret, mai ales pe camera frontală, ele erau mult prea saturate. Mi-a plăcut că expunerea este bine echilibrată, mai ales în portrete unde cele mai multe telefoane nu se descurcă.
O chestie pe care nu am înțeles-o este neutilizarea camerei cu zoom optic 2x la capturarea de portrete. Majoritatea telefoanelor chiar incorporează o astfel de cameră fix pentru portrete, dar aici nu se poate folosi. O viitoare actualizare de sistem sper să rezolve acest lucru. În rest, zoom-ul a fost bun până când ajungem la 10x, peste nu arată prea bine devenind destul de neclar.
Camera ultrawide având doar 8MP nu a putut să-mi creeze mari așteptări, credeam că a fost pusă pe telefon doar ca să fie. Într-un final s-a dovedit chiar ok, având acces chiar și la modul de noapte.
Poze pe timp de noapte
Video
OPPO Reno3 Pro 5G poate filma cu camera principală maxim în rezoluție 4K cu 30fps și 1080p cu 60fps, având stabilizare pe ambele. Camera selfie poate filma 1080p30fps și nu are stabilizare din păcate. Ce m-a impresionat cel mai tare a fost cât de bună a fost stabilizarea în filmări. Dacă activăm modul Ultra Steady 2.0 pare că filmăm folosind un gimbal. Filmarea low light nu excelează având mult noise și zoom destul de slab. Stabilizarea începe să sughițe și apare un efect de ghost.
Concluzie – PRO și CONTRA
OPPO Reno3 Pro 5G este un high-midranger care excelează pe anumite categorii cum ar fi ecranul, design-ul, conectivitate și stabilizare video. Cu toate acestea, prețul său rămâne unul piperat și mi-ar plăcea să-l văd scăzând undeva pe la 2200-2300lei. Știu că are 5G și asta poate ar explica prețul său, însă avem telefoane cu această tehnologie cu prețuri mult mai mici. Mi-a făcut plăcere să-l folosesc timp de 3 săptămâni ca daily driver înțelegându-mă foarte bine cu el și ColorOS.
PRO
- Display de flagship
- fluiditatea sistemului de operare
- 12GB RAM
- Prezența conectivității 5G
- Difuzoare stereo cu Dolby Atmos
- Design-ul și construcția premium
- Baterie OK cu încărcare la 30W
- Mod de noapte capabil
- Stabilizarea video
CONTRA
- Prețul
- Lipsa încărcării wireless
- Procesorul pe care l-aș fi dorit să fie mai potent
- Lipsa rezistenței la apă
- Doar single SIM
- Lipsă slot de card microSD
Preț
Telefonul poate fi achiziționat pe site-ul Orange cu prețul de 3.434 Lei sau la abonamentul Smart Plus 25 cu prețul de 2.948 Lei.